Tsahkna: küberturvalisus on lahutamatu osa riigi julgeolekust

BNS
Copy
Välisminister Tsahkna Tallinn Digital Summitil.
Välisminister Tsahkna Tallinn Digital Summitil. Foto: Digisummit

Välisminister Margus Tsahkna ütles teisipäeval tipp-poliitikute ja tehnoloogaekspertide kohtumisel Tallinn Digital Summit, et küberrünnakud on muutunud sõjapidamise lahutamatuks osaks, mistõttu on küberjulgeolek igale riigile hädavajalik.

«Venemaa on Ukraina-vastases agressioonisõjas kasutanud kõiki võimalikke vahendeid – sealhulgas küberrünnakuid tsiviiltaristu vastu, sihtides haiglaid, koole ning transpordiasutusi – et takistada side- ja kommunikatsioonisüsteemide tööd. Seetõttu on küberjulgeolek igale riigile hädavajalik,» sõnas välisminister Tsahkna.

Kõneldes riigi rollist e-teenuste ja turvasüsteemide arendamises, rõhutas minister Tsahkna usalduse olulisust ning riigi kohustust tagada andmete ja teenuste konfidentsiaalsus, terviklikkus ja kättesaadavus. «Riigi ülesanne on selgitada ja ette näidata, millistele standarditele teenused vastama peavad,» rõhutas Tsahkna ning lisas, et küberturvalisus ja andmete korrapärane hoiustamine peavad saama iga ettevõtte DNA osaks.

Lisaks oli minister Tsahknal teisipäeval kohtumine Moldova asepeaministri Dumitru Alaibaga. Kohtumisel arutati Moldova integratsiooni Euroopa Liitu ning kuidas saab Eesti Moldovale sellel teekonnal rohkem toeks olla. «Eesti on oma edukast kogemusest lähtudes valmis toetama Moldovat vajalike oskuste ja teadmistega teel Euroopa Liitu,» rõhutas Tsahkna Alaibale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles