Kapo: peaministri abikaasa ettevõtlussidemeist julgeolekuohtu ei lähtu (20)

BNS
Copy
Kaitsepolitsei peadirektor Margo Palloson
Kaitsepolitsei peadirektor Margo Palloson Foto: Tairo Lutter

Kaitsepolitsei peadirektori Margo Pallosoni sõnul peaministri abikaasa ettevõtlussidemetest julgeolekuohtu ei lähtu.

«Kaitsepolitsei veendus täiendava kontrolli käigus, et peaministri abikaasa ettevõtlussidemetest julgeolekuohtu ei lähtu,» kinnitas Palloson.

«Peaministril, nagu ka teistel valitsuse ja riigikogu liikmetel on ametikohajärgne juurdepääsuõigus Eesti riigisaladustele. Küll on peaminister läbinud julgeolekukontrolli NATO ja ELi saladustele juurdepääsuks 2021. aastal ning aluseid loa andmisest keeldumiseks me ei tuvastanud. Ametikohajärgsete juurdepääsuõigustega inimeste suhtes puudub õigus teostada järelkontrolli viie aasta jooksul. Julgeolekukontrolli käigus kogutud teavet pole võimalik täpsemalt avada, aga on ilmselge, et kontaktid Venemaal on kindlasti teema, mis julgeolekukontrollis läbi käiakse,» selgitas ta.

«Mis puudutab küsimusi, kas ja mille osas kaitsepolitsei on või ei ole peaministrit hoiatanud, siis sellele on peaminister ammendavalt vastanud ja sellele meil midagi lisada pole,» tõdes Palloson.

Pallosoni sõnul on avalikkuses antud teemas tõusetunud küsimus võimalikust julgeolekuohust ning julgeolekuasutusena on kaitsepolitsei ülesanne ennetada ja tõkestada julgeolekuohte.

«Seetõttu kontrollisime julgeolekuasutuste seaduse alusel äsja täiendavalt üle peaministri, tema abikaasa ja viimase ettevõtlusega seonduva. Meile teadaolevalt pole peaminister Venemaa Föderatsiooni huve esindavate isikute poolt Eesti-vastaselt mõjutatav. Samuti jääme varem öeldu juurde, et sanktsioonide rikkumist pole tuvastatud,» kinnitas Palloson.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles