Kuressaare kraanivett ei tohi endiselt juua

BNS
Copy
Kraanivesi.
Kraanivesi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Analüüside tulemusena selgus, et teisipäeval Kuressaare kraaniveest võetud 16 veeproovist 15 olid puhtad, kuid ühest proovist leiti kolilaadseid baktereid, mistõttu ei tohi vett endiselt juua.

Terviseameti Lääne regionaalosakonna juhataja Kadri Juhkami sõnul on terviseameti teisipäeval võetud veeproovide tulemustest tänaseks selgunud, et Kuressaare veevärki varustava puurkaevu vees ammooniumit ei tuvastatud.

«See viitab sellele, et tõenäoliselt ei ole reostus seotud põldude väetamisega,» ütles Juhkam. Kolmapäeval võeti lisaproov, et teisipäevast tulemust kinnitada. Küll aga tuvastati puurkaevu veeproovis kolilaadsed bakterid. «Laboris jätkub analüüside tegemine ja lähipäevil saame vastused ka teiste näitajate kohta,» ütles Juhkam. Terviseamet jätkab Kuressaare veekvaliteedi jälgimiseks proovide võtmist.

Kuressaare Veevärk jätkab veetrasside loputamist, et kloreeritud vesi jõuaks ka trasside kaugematesse otstesse, ja vaatab kolmapäeval koos keskkonnaameti ja vallavalitsuse keskkonnaosakonna spetsialistidega üle Tõllil asuvad puurkaevud.

Kolmapäeval võttis vee-ettevõte Kuressaare ühisveevärki veega varustavatest puurkaevudest uued veeproovid analüüsimiseks, mille tulemused selguvad neljapäeval.

Kolilaadsete bakterite olemasolu joogivees viitab, et veesüsteemis võivad olla haigust tekitavad bakterid ja vee töötlemisel või veejaotusvõrgus võib esineda puudusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles