Kõlvart Naši sümboolikaga kaelas: seda laagrit ei korraldanud Naši (35)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Mihhail Kõlvart Seligeri noortelaagris.
Mihhail Kõlvart Seligeri noortelaagris. Foto: Erakogu

Kuigi Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimehe kandidaat Mihhail Kõlvart ütles telemagasinile «Täistund», et ta ei osalenud Kremli-meelses noortelaagris, on Postimehe käes foto, mis viitab siiski Naši noortelaagri sümboolikale.

Kõlvart rõhutas Postimehele, et 13 aastat tagasi käis tema rahvusvahelises noortelaagris, mida ei korraldanud liikumine Naši.

Teisipäevases Kanal 2 saates «Täistund» näidati fotosid ja videoid 2010. aasta Putini propagandalaagrist Venemaal Seligeri järve ääres. Küsimusele, mida tegi seal Kõlvart, vastas ta, et koht oli küll sama, kuid tema ei osalenud propagandalaagris. «See oli teine projekt, teine laager,» lisas ta. Mis laager see siis oli? «Mina ei tea, mina seal pole osalenud. Mina tõepoolest käisin rahvusvahelises noortelaagris. Seal oli mitukümmend riiki eri kontinentidelt ja seal ei olnud üldsegi mingit propagandat või sarnast tegevust. Kui oleks olnud, siis mind seal poleks olnud. Ei olnud midagi, mille pärast mul praegu peaks häbi olema,» vastas Kõlvart. Ta rõhutas, et olid erinevad üritused ja erinevad laagrid. «Seliger on järve nimi, mitte projekti nimi,» lausus Kõlvart.

Postimehele saadeti aga uus foto Kõlvartist, millel on näha, et tal ripub kaelas kaart Naši laagri embleemiga. Mihhail Kõlvart kommenteeris Postimehele, et 13 aastat tagasi, 2010. aasta suvel külastas ta Vene Föderatsioonis Rosmolodjoži korraldatud rahvusvahelist noortelaagrit, kus oli koos tuhandeid noori, sh mitukümmend noort Eestist.

Kommentaarid (35)
Copy
Tagasi üles