Riik ütles üles 17-miljonilise lepingu kaitseväe toidupakkide tootjaga (1)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kaitseväe uue hommikusöögipaki ratsioonis number 4 on riisipuding vaniljega, soolased teraviljaküpsised, võileivakate sealihaga, banaanilaastud, kohv ja desinfitseeriv salvrätt. Paki energiasisaldus on 1228 kilokalorit. See hommikusöögipakk oli heas seisukorras, kuid tootjal esineb kvaliteediprobleeme.
Kaitseväe uue hommikusöögipaki ratsioonis number 4 on riisipuding vaniljega, soolased teraviljaküpsised, võileivakate sealihaga, banaanilaastud, kohv ja desinfitseeriv salvrätt. Paki energiasisaldus on 1228 kilokalorit. See hommikusöögipakk oli heas seisukorras, kuid tootjal esineb kvaliteediprobleeme. Foto: Tairo Lutter

Kaitseväe varustamine toidupakkidega sai augusti lõpus tagasilöögi, kui Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus (RKIK) otsustas lõpetada kvaliteediprobleemide tõttu 17 miljoni euro suuruse lepingu kaitseväe toidupakkide hanke võitjaga.

Kaitseinvesteeringute keskus pidas juba pikemat aega probleemide tõttu kõnelusi kaitseväelastele toidupakke valmistanud OÜga Kommivabrik ja andis ettevõttele mitu võimalust puudused kõrvaldada, kuid augusti lõpus kannatus katkes ja RKIK katkestas tootjaga lepingu.

Kaitseinvesteeringute keskuse sõdurivarustuse ja elutoetuse kategooriajuhi Maia Prundi sõnul esines OÜ Kommivabriku üleantud toidupakkides olulisi puudusi pakendites, etikettides ja toodete kvaliteedis. Pakenditele märgitud toitumisalane teave ja säilivusaeg oli puudulik või eksitav. Ka ei vastanud nõuetele toidu maitseomadused, mida kinnitasid ka testide tulemused.

Need on aga kõrvaldatavad puudused. Määravaks sai see, et osas toidupakkides oli vedelik või toidupuru väiksematest pakenditest välja lekkinud ja paki sisu ära määrinud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles