Uus kaitseminister tõotas iga sentimeetri Ukrainast tagasi võtta (1)

Copy
Rustem Umerov.
Rustem Umerov. Foto: ANDRII NESTERENKO/Scanpix

Ukraina vastne kaitseminister Rustem Umerov tõotas kolmapäeval vallutada tagasi kogu Vene okupatsiooniväe kontrolli alla läinud territooriumi, vahendasid uudisteagentuurid AFP ja UNIAN.

«Ma teen Ukraina võidu nimel kõik võimaliku ja võimatu – me vabastame iga sentimeetri oma riigist ja iga meie inimese,» ütles vastne minister sotsiaalmeedias.

Ühtlasi lubas Umerov, et Ukraina kaitseministeeriumis hakkab kehtima nulltolerants korruptsiooni osas ja sellega hakatakse otsustavalt võitlema.

«Nulltolerants korruptsiooni suhtes. Iga varastatud grivna maksab meie sõdurite elusid ja seab ohtu turvalisust. Minu filosoofia järgi võrdsustatakse korrumpeerunud ametnikke terroristidega ja me ei pea terroristidega läbirääkimisi. Meie plaan on korruptsiooni ilmingud maksimaalselt välistada,» rõhutas Umerov.

Kaitseminister kinnitas, et kavatseb auditeerida kõiki ministeeriumi töövaldkondi.

«Kaitseministeerium on võtmeorgan kaitsestrateegiate ja -poliitikate kujundamisel. Ühena esimestest sammudest ametikohal teeb meie meeskond auditi kõigis kaitseministeeriumis olemasolevates valdkondades,» sõnas Umerov.

Umerov märkis, et oluliste strateegiliste ülesannete hulgas on Ukraina kaitsealase tootmisvõime tõstmine.

«Kõik, mida saab Ukrainas toota, tuleb toota Ukrainas,» sõnas minister.

Umerov tõi välja , et operatiivprioriteetide hulgas on hävitajate F-16 täielikuks tööks vajaliku infrastruktuuri aktiivse ettevalmistamise alustamine.

Kaitseminister rõhutas ka ajateenijate ühtse registri käivitamise vajadust, mis välistab igasugused korruptsiooniriskid.

Umerov märkis, et tema jaoks ei alanud sõda 2022. aastal ega isegi 2014. aastal.

«Minu pere ja kogu krimmitatarlaste jaoks algas sõda Venemaaga mitu sajandit tagasi, kui Moskva esimest korda okupeeris minu kodumaa Krimmi,» rääkis kaitseminister.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles