Ukraina vabatahtlikud päästjad alustavad koostööd Päästeliiduga

Postimees
Copy
Foto: Päästeliit

Päästeliidu ja Ukraina vabatahtliku pääste organisatsiooni liikmed sõlmisid täna Kaberneeme vabatahtlikus päästekomandos koostöömemorandumi, mille eesmärk on arendada Eesti ja Ukraina vabatahtlike päästjate vahelist koostööd.

Sel nädalal viibivad Eestis Ukraina kutselised ja vabatahtlikud päästjad, kes õpivad Päästeliidu käe all vabatahtliku pääste toimimist. Visiidi eesmärk on kodumaal arendada välja analoogne katuseorganisatsioon, nagu on Eestis vabatahtlikke päästjaid ühendav Päästeliit.

«Meie koostöö Ukraina päästjatega, mis on seni olnud toetav ja abistav, on viinud meid edasi koostööni, kus saame olla abiks ja nõuandjaks Ukraina vabatahtliku pääste loomisel,» ütles Päästeliidu juht Piia Kallas. «Loodame, et selle 104-aastase kogemusega saame ukrainlastele anda edasi kasulikke nõuandeid, toetada, abistada ja jagada oma kogemusi, et Ukraina saaks rajada samaväärse vabatahtliku organisatsiooni, nagu seda on täna Eestis Päästeliit,» lisas Kallas.

Ukraina vabatahtliku pääste juhi Igor Kazeki sõnul on Päästeliit neile juba andnud suure suuna, kuidas nad oma kodumaal analoogset organisatsiooni rajada suudavad: «Kindlasti võtame siin õpitud kogemuse ja viime selle koju, et meie üle riigi asuvad vabatahtlikud päästekomandod ühendada ja neid arendada.»

Kazek soovib kõigile eestlastele head vabatahtliku pääste aastapäeva: «Tervist ja edu kõigile vabatahtlikele ja kutselistele päästjatele tähtsa päeva puhul. Loodan siiralt, et Eestit ei taba kunagi selline sõjaline tegevus, nagu on meile tulnud Venemaa agressiooni tagajärjel Ukrainas. Slava Ukraini!»

Päästeliidu käe all saavad Ukraina vabatahtlikud päästjad terve nädala vältel õppida meie vabatahtliku pääste toimimist nii Lääne-, Põhja- kui ka Kesk-Eestis.

Päästeliit ühendab ja esindab Eestis päästealal vabatahtlikult tegutsevaid ühinguid. Päästeliidu 120 liikme hulgas on ühingud, mis tegelevad tuletõrje, merepääste, koerapääste, veepääste, nööripääste, inimeste otsingute, ennetustöö ja paljude teiste päästetööde valdkondadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles