Viiratsi hooldekodu töötaja: sel majal on endiselt tapamaja kuulsus (15)

Kadri Tammepuu
, ajakirjanik
Copy
Tütre sõnul oli tema 80-aastane isa Viiratsi hoolekandekeskusse sattudes optimismi täis, kuid muutus kiiresti kärbuvate lihastega lamajaks.
Tütre sõnul oli tema 80-aastane isa Viiratsi hoolekandekeskusse sattudes optimismi täis, kuid muutus kiiresti kärbuvate lihastega lamajaks. Foto: Erakogu

Oma eaka isa käekäigu pärast muretsev tütar ja hooldekodus töötav anonüümsust palunud hooldaja räägivad Viiratsis asuvast Viljandi hoole­kandekeskusest õudus­lugusid, mida keskuse juhataja ägedalt eitab. Ent miks peaksid inimesed midagi sellist välja mõtlema?

Kukkumise järel tänavu märtsis Viiratsisse sattunud 80-aastane Harald (nimi muudetud) sai tütre Eve sõnul varem oma igapäevatoimetustega ise hakkama. Kuigi pool oma elust diabeeti põdenud mehel on osaliselt amputeeritud jalalabad, liikus ta abivahendiga. Insuldi järel oli tal tekkinud väike kõnetakistus, kuid tema mõistus oli selge. Kuigi algul pidi Harald õendushaiglast otse koju pääsema, otsustas arst, et mehel tuleb siiski hooldekodusse minna. «Isa oli sellele vastu, aga talle öeldi, et see on nii vaid ajutiselt,» sõnas Eve.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles