Venemaa ülesandeid täitnud Aivo Petersoni ähvardab eluaegne vangistus (2)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Süüdistuse järgi täitis Aivo Peterson Venemaa ametiasutuste ülesandeid. Kas tema motiiv oli Venemaalt saadud raha või midagi muud, asjaosalised enne kohtuprotsessi ei avalikusta. 
Süüdistuse järgi täitis Aivo Peterson Venemaa ametiasutuste ülesandeid. Kas tema motiiv oli Venemaalt saadud raha või midagi muud, asjaosalised enne kohtuprotsessi ei avalikusta. Foto: Raul Mee

Riigiprokuratuur esitas Venemaa propagandasõnumeid levitanud liikumise Koos eestvedajale, Eesti kodakondsusega Aivo Petersonile süüdistuse riigireetmises, mis võib tuua talle kohtus süüdimõistmisel kaasa kuni eluaegse vangistuse.

Koos Petersoniga saatis prokuratuur riigireetmise süüdistusega kohtu ette ka Eesti kodaniku Dmitri Rootsi ning Eesti Vabariigi vastu suunatud vägivallata tegevuse süüdistusega Venemaa kodaniku Andrey Andronovi.

Süüdistuse järgi abistasid Aivo Peterson ja Dmitri Rootsi mullu oktoobrist kuni nende kinnipidamiseni tänavu 10. märtsil Venemaalt saadud suuniste alusel Venemaa ametiasutuste ülesandel tegutsenud inimesi Eesti iseseisvuse, sõltumatuse ja territoriaalse terviklikkuse vastu suunatud vägivallata tegevuses.

Riigiprokurör Triinu Olevi sõnul osalesid Peterson ja Andronov süüdistuse järgi teadlikult Venemaa informatsioonilises mõjutustegevuses, mis seisnes muu hulgas Venemaa Föderatsiooni julgeolekupoliitikat ja propagandasõnumeid toetavate narratiivide levitamises nii sotsiaalmeedias kui ka Venemaa riigimeedias.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles