Erikomisjon: riigikontrolli tööd ei tohiks kuidagi takistada

BNS
Copy
Riigikontrolör Janar Holm leiab, et lisaraha eraldamise õpetajate palkadeks oleks pidanud otsustama riigikogu.
Riigikontrolör Janar Holm leiab, et lisaraha eraldamise õpetajate palkadeks oleks pidanud otsustama riigikogu. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikontrolli kontrolliaruande töö läbiviimise takistamist siseministeeriumi poolt arutanud riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon leidis neljapäeval, et riigikontrolli tööd ei tohiks kuidagi takistada ja mõlemad pooled peavad otsima lahendust, kuidas oleks võimalik riigikontrollil vajalikku infot saada.

Riigieelarve kontrolli erikomisjoni esimehe Urmas Reinsalu (Isamaa) sõnul tegi komisjon istungist kolm järeldust. «On tähtis, et riigikontroll ja siseministeerium otsivad lahendust, kuidas võimaldada riigikontrollil oma põhiseaduslikku ülesande täitmiseks informatsiooni saada,» ütles Reinsalu.

Teiseks on Reinsalu sõnul oluline komisjonil saada siseministeeriumilt tagasisidet, et kokkulepped ja arutelu riigikontrolliga on toonud sisulist lahendust tekkinud olukorrale.

«Kolmandaks tõdes komisjon, et riigikontrolli põhiseaduslikku tööd ei tohiks kuidagi takistada. Need institutsioonid, mis on kohustatud riigikontrollile infot andma, on kohustatud tegema seda sellisel moel, mis välistaks tegelikult sellise olukorra, kus riigikontroll peab parlamendile protestima, et nende põhiseaduslikku tööd on takistatud,» ütles komisjoni esimees.

Erikomisjoni istungil osalesid riigikontrolör Janar Holm, siseminister Lauri Läänemets- (SDE) ja siseministeeriumi ning rahandusministeeriumi esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles