FOTOD Ligi 2200 ajateenijat lõpetas sõduri baaskursuse

BNS
Copy

Juulis teenistust alustanud ligi 2200 ajateenijat kaitseväe erinevates väeosades üle Eesti lõpetasid sel nädalal sõduri baaskursuse ja andsid sõdurivande.

Diviisi 1. jalaväebrigaadi Tapa ja Jõhvi linnakutes vandus pärast baaskursuse läbimist Eesti riigile truudust kokku pea 1100 ning diviisi 2. jalaväebrigaadis ligi 340 sõdurit, teatas BNS-ile kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

Diviisi logistikapataljonis lõpetas pea 130 võitlejat sõduri baaskursuse, kes jagunevad baaskursuse järel neljale erialale, millega toetatakse diviisi erinevate üksuste logistilisi vajadusi nagu transport, eritehnika, juhtimis- ja teenindustoetus.

Lisaks vandusid sel nädalal Eestile truudust toetuse väejuhatuse pea 50, erioperatsioonide väejuhatuse pea 40, mereväe pea 120, küberväejuhatuse 100 ja sõjaväepolitsei vahipataljoni 150 noort võitlejat.

Sõdurivandega tõotab kaitseväelane jääda ustavaks demokraatlikule Eesti Vabariigile ja tema põhiseaduslikule korrale, kaitsta Eesti Vabariiki vaenlase vastu kogu oma mõistuse ja jõuga, olla valmis ohverdama oma elu isamaa eest ning pidada kinni kaitseväe distsipliinist.

Truudusetõotuse annavad ajateenijad pärast sõduri baaskursuse lõpetamist. Sõduri baaskursus on ajateenistusse kutsutud sõduri jaoks esmatasandi õpe, kus värsketele kaitseväelastele antakse üksikvõitleja teadmised ja oskused.

Sõduri baaskursus lõppeb eksamiga, mille käigus kontrollitakse õppurisõdurite teadmisi ja oskusi nii teoreetiliste testidega kui praktiliste harjutuste käigus, kus on vaja lahendada erinevaid ülesandeid nagu tulepositsiooni valik, maskeerimine, vahemaade mõõtmine, esmaabi andmine ja miinide paigaldamine. Samuti kontrollitakse sõdurite vastupidavust rännakuga, mille kogupikkus on erinevates väeosades kuni 50 kilomeetrit.

Ajateenistuses saadud teadmised on ettevalmistus teenistuseks reservis ja reservteenistuse lahutamatu osa. Praegu aega teenivate naiste ja meeste väljaõppetsüklid lõppevad 2022. aastal suurõppusega Siil, mille järel arvatakse nad reservi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles