Nädala persoon Pille Kaisel: alla anda ei saa Metsküla kool mingil juhul (4)

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Metsküla algkooli direktor Pille Kaisel.
Metsküla algkooli direktor Pille Kaisel. Foto: Tairo Lutter

Metsküla kooli pole ametlikult enam olemas, koolijuhataja Pille Kaisel on rangelt võttes töötu, aga sellest hoolimata läheb õppetöö enam kui sada aastat vanas majas Matsalu lahe kaldal edasi.

Sel esmaspäeval istusime Pille Kaiseliga puupakkude peal koolimaja ees, päike oli välja tulnud. Lapsed olid natuke aega varem liinibussiga kodudesse sõitnud. Kooli kokk ütles samuti head aega. Selle aasta esimene koolilõuna oli mulgi puder.

Metskülas sünnib praegu Eesti kõige suurem kodanikuallumatuse aktsioon. Võib-olla üks tõsisemaid üldse, mis Eestis viimastel aastatel olnud. Tavaliselt on eestlastel kombeks vihaselt pobiseda ja sajatada ning siis teha ikka nii nagu kästi, aga Metsküla omad ei anna alla ega ole nõus täitma Lääneranna volikogu otsust.

Nii me seal esialgu kahekesi – varsti tuli fotograaf ka – istusime, sest tahtsin kangesti teada, kust võtab Pille Kaisel südikuse Metsküla kooli eest seista.

Praegu olete te ilmselt väga populaarne, kõik ajakirjanikud helistavad.

Praegu ma olen küllalt populaarne olnud jah.

Kas see on meeldiv?

See on midagi täiesti uut. Mulle tegelikult ei meeldi olla tähelepanu keskpunktis ja ise ma sellist «populaarsust» kindlasti valinud ei oleks.

Kas on tõsi, et Lääneranna volikogu esimees Armand Reinmaa lubas teile suve algul, et kui Metsküla inimesed suu kinni hoiavad ega püüa volikogu liikmeid mõjutada, jääb kool üheks aastaks alles?

Minu teada ta otseselt niimoodi öelnud ei ole, aga me ise arvasime, et peaksime pigem hoidma madalat profiili, et siis on ehk rohkem lootust.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles