Kaitseväe vigastatud veteranid osalevad Saksamaal Invictuse mängudel

Postimees
Copy
Kaitseväe veteranid lennujaamas – Invictuse mängud algavad 9. septembril
Kaitseväe veteranid lennujaamas – Invictuse mängud algavad 9. septembril Foto: Kaitseväe peastaap

Saksamaal Düsseldorfis algavad laupäeval võitmatute mängud Invictus Games, kus osaleb ka Eesti kaitseväe vigastatud veteranide meeskond.

«Invictuse mängud on kaitseväe vigastatud veteranidele aasta spordisündmus. Iga sportlase hing ihkab olümpiadeviisist lähtudes kiiremini, kõrgemale ja kaugemale. Soovin Eesti delegatsiooni võitmatutele Düsseldorfis palju edu, sitkust ja valmidust näitamaks, et tahtejõud suudab ületada kõik takistused,» ütles mängudel viibiv kaitseminister Hanno Pevkur (RE).

«Meie kaitseväe veteranidel on väga tähtis osaleda nendel mängudel, kuna see on ainulaadne üritus, kus saab koos teiste meie liitlaste veteranidega võistelda, kogemusi jagada ja seda oma pere vahetul toetusel. Spordil on väga suur osa taastusravis ja eelnevate mängude kogemused on seda ka tõestanud,» ütles Eesti delegatsiooni juht Urmas Rajaveer, rõhutades mängude tähtsust.

Eesti delegatsioon lennujaamas – Invictuse mängud algavad 9. septembril
Eesti delegatsioon lennujaamas – Invictuse mängud algavad 9. septembril Foto: Kaitseväe peastaap

Selleaastased Invictuse mängud peetakse Düsseldorfis 9.–16. septembrini. Võisteldakse muu hulgas vibulaskmises, sisesõudmises, kergejõustikus, ujumises, jalgrattasõidus, ratastooliragbis, ratastoolikorvpallis ja istumisvõrkpallis. Mängudele on registreerunud umbes 500 võistlejat 21 riigist, kes kõik jagavad ühist kirge spordi vastu. Uute riikidena on sel aastal võistlustules Iisrael ja Kolumbia.

Eesti esindajad kaitseväe ja PM andmeil:

Ardo Huul 1500 m jooksus (11.09) ja sisesõudmises (12.09),

Kristjan Bank ja Kaia Viiul sisesõudmises,

Janek Pent ja Enno Tubin vibulaskmises (15.09 ja 16.09),

Toivo Püvi jalgrattasõidus (15.09),

Mathias-Henrik Paas ujumises (13.09) ja sisesõudmises,

Raigo Roots kettaheitmises (10.09) ja sisesõudmises,

Meeskonnakapten Toomas Roots jõutõstmises (10.09).

Treenerid on Urmas Rajaver, Karl Sasi ja Meelis Stamm. Lisaks on mängudel kaasas sportlaste lähedasi ja toetajaid.

Kõik huvilised saavad Eesti sportlaste tegevusega kursis olla Invictus Games Team Estonia Facebooki lehel või mängude veebisaidil.

Invictuse mängud kutsuti ellu Briti printsi Harry, Sussexi hertsogi algatusel 2014. aastal. Neil spordivõistlustel osalevad sõjalistel operatsioonidel vigastatud võitlejad. Mängud kannavad sõnumit «Invictus», mis tähendab ladina keeles «võitmatu». Invictuse mängud on muutunud rahvusvaheliselt tunnustatud ja oodatud sündmuseks. See on võimalus tunnustada vapraid mehi ja naisi, kes on andnud riiki teenides rohkem kui oma aja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles