Selgusid Haabersti kaunima koduaia konkursi võitjad

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Konkursi võitis Tuki 15 koduaed.
Konkursi võitis Tuki 15 koduaed. Foto: Haabersti linnaosavalitsus

Konkursi «Haabersti kaunim koduaed 2023» peapreemia läks seekord koduaiale, mis asub Tuki tänav 15. Eripreemia sai Soolahe teel asuv aed.

«Juba traditsiooniks kujunenud konkursi eesmärgiks on tuua esile linnaosa kauneid ja korrastatud koduaedu ning tänada inimesi, kes selle eest hea seisavad, ütles Haabersti linnaosa vanem Oleg Siljanov. «Nagu varasematel aastatel otsustasime ka sel korral tunnustada mitut tublit inimest ning andsime välja kaks preemiat. Suur tänu kõikidele, kes konkursist osa võtsid.»

Konkursi peapreemia läks seekord koduaiale, mis asub Tuki tänav 15. Seekordse võitja puhul võib välja tuua, et linnaaiast on kujundatud roheline oaas. Nii aeda sisse kui ka aiast väljaspoole mahuvad liigirikkad istutusalad ja lilleamplid. Lisaks on aias väike kasvuhoone ja aiamaja ning istumisala.

Tuki 15 tänav perenaine Tatjana Shilko rääkis, et on aiandusega tegelenud suure osa oma elust ning selle aia kujundamisega alustati aastal 2011. Eesmärgiks on olnud arendada ja täiendada aeda aastate jooksul sammhaaval.

Eripreemia pälvis aed, mis asub Soolahe teel. See aed võlub oma lihtsuse, maitsekuse ning põnevate lisadetailidega, mis asuvad terrassil. Hubasust lisavad efektsed valguskerad.

Eripreemia sai Soolahe teel asuv aed.
Eripreemia sai Soolahe teel asuv aed. Foto: Haabersti linnaosavalitsus

Soolahe teel asuva aia perenaine Triinu Jaakson lausus, et nad on seal elanud sellest hetkest, mil nende maja kolm aastat tagasi valmis. Alguses pandi rohkem rõhku kodu sisustamisele, mis tõi aastal 2021 ajakirja «Kodukiri» Aasta Kodu tiitli. Kuid viimastel aastatel on rohkem tegeletud aia ja terrassi kujundamisega. Aia kujundamine on tema sõnul pikk ja pidev protsess ning teha on veel palju. Hetkel on aias püütud säilitada võimalikult palju seal enne asunud suvila haljastusest. Terrassil on puhkeala ja sööginurk ning osad esemed on taaskasutatud.

Esimene konkurss «Haabersti kaunim koduaed» toimus aastal 2020. Konkurssi korraldab Haabersti linnaosa valitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles