Riigikogu alustas presidendi manitsuste saatel tööd (5)

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Kui avatseremoonia läbi sai, tuli peaminister Kaja Kallasel hakata vastama arupärimistele. Seda tuli tal teha tundide kaupa.  
Kui avatseremoonia läbi sai, tuli peaminister Kaja Kallasel hakata vastama arupärimistele. Seda tuli tal teha tundide kaupa.  Foto: Madis Veltman

Esmaspäeval toimus selle hooaja esimene riigikogu istung, kus võtsid sõna riigikogu esimees ja president Alar Karis, kes saadikuid hurjutas. Muus osas jätkus riigikogu töö, nagu see kevadsuvel pooleli jäi – ummikus.

President Alar Karis oli avakõnes võrdlemisi kriitiline nii koalitsiooni kui ka opositsiooni suhtes. Ta toonitas, et riigi toimimiseks ja riigi ees seisvate ülesannete lahendamiseks peab olema võimalik valitseda ning selleks peab valitsusel olema piisavalt tegevusvabadust. Samas peab valitsemine olema demokraatlik – läbipaistev, põhjendatud ja parlamentaarsele kontrollile alluv.

«Teisisõnu ei ammendu demokraatia sellega, et parlamendivalimistel on saadud enamus. Valitsevatel erakondadel peab olema võimalus oma programmi ellu viia, kuid see peab toimuma õigusriiki sobival viisil,» lisas Karis.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles