Keskerakonna uus peasekretär on Anneli Ott (3)

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Anneli Ott.
Anneli Ott. Foto: Tairo Lutter

Täna valiti Keskerakonna uueks peasekretäriks Anneli Ott ning aseesimeestena alustavad tööd Yana Toom, Lauri Laats, Jaan Toots ja Jaak Aab.

Kui seni täitis Keskerakonna peasekretäri kohustusi Andre Hanimägi, siis täna õhtul kogunes Keskerakonna juhatus, kus Postimehele teadaolevalt valiti uueks peasekretäriks Anneli Ott. Erakond kinnitas valikut veidi enne kella 23.

Keskerakonna vastvalitud esimees Mihhail Kõlvart lausus pressiteates, et Eesti suurim erakond vajab täiskohaga tegevjuhti. «Mul on hea meel, et Anneli Ott on valmis seda vastutust kandma. Anneli saab Keskerakonna peasekretärina edukalt rakendada Riigikogu liikme, ministri ja Võrumaa piirkonna juhina hangitud kogemusi,» leidis Kõlvart. Oti sõnul tuleb esmalt tagada erakonnas töörahu ja tõsta erakonna nähtavust kõikjal Eestis. «Mõistagi toovad suured muudatused esile erinevaid emotsioone. Ka minul saab olema sisseelamise periood. Esimene ülesanne saab loomulikult olema suhtlus erakonnaliikmetega, aga muidugi ka uute tööde ja plaanide käivitamine,» lausus Ott.


Lisaks peasekretärile on valitud ka uued aseesimehed. Nendeks on Jaak Aab, Lauri Laats, Yana Toom ja Jaan Toots. Aseesimeesteks valitute hulgas on vaid üks, kes enne uue esimehe valimist oli selgelt Tanel Kiige toetaja – Jaak Aab. Postimehele teadaolevalt pakkus Mihhail Kõlvart aseesimehe kohta ka Jüri Ratasele, kes sellest keeldus. 

Kõlvart lisas, et Keskerakonna juhatusse kuulub inimesi Eestimaa eri paigust ning ka erakonna aseesimeeste valikul oli oluline laiapindne kaasatus ja kogemus.«Keskerakonda on praegusel keerulisel ajal väga vaja, sest meie prioriteediks on Eesti inimeste toimetulek. Peame inimesi kõnetama samaaegselt nii linnades kui ka maapiirkondades. Usun, et valitud aseesimehed suudavad seda rolli täita ja anda endast parima, et erakond areneks, oleks tugev ning ühtne,» rääkis Kõlvart.

Värskelt peasekretäri ametisse valitud Anneli Ott on olnud varasemalt kultuuriminister. Vähem kui aasta pärast ametis oldud aega astus ta ministri kohalt tagasi. Toona tõi ta põhjuseks erimeelsused valitsuspartneriga. Samuti kandideeris ta 2023. aastal riigikogu valimistel, kus teenis Tartu linna valimisringkonnas 402 häält.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles