FOTOD Mihhail Kõlvarti umbusaldamine linnavolikogus kukkus läbi (3)

Postimees
Copy

Tallinna linnavolikogu arutas teisipäeva hommikul erakorralisel istungil linnapea Mihhail Kõlvarti (KE) umbusaldamist, mis ei leidnud toetust.

Umbusalduse algatasid Reformierakonna, Isamaa ja Eesti 200 fraktsioon. Kolm erakonda heidavad linnapeale ette liikluskaost Tallinnas.

Umbusaldamisega ei ühinenud EKRE, kes leidis, et liikluse ja tee-ehituse probleemide eest tuleks umbusaldada hoopis abilinnapea Vladimir Sveti (KE), ning otsustas Kõlvarti umbusaldamisest kõrvale jääda.

Tallinna liikluskaos on umbusaldajate arvates viletsa linnajuhtimise tagajärg. «Linnavalitsus, mis muudab elanike elu keeruliseks, on oma töös läbi kukkunud. Liikluskaose eest vastutavad linnavalitsuse liikmed pole tulnud volikogu ette aru andma. Mihhail Kõlvartil tuleb linnapeana võtta vastutus, sest viletsa juhtimise tõttu kannatavad nii siinsete elanike heaolu kui siin tegutsevate ettevõtete käekäik,» kirjutasid umbusaldajad.

Istungile oli teisipäeval kohale tulnud vaid 18 linnavolikogu liiget ning puudu oli 61. Koalitsioonist oli kohal vaid mõni inimene. 

Ligemale poolteist tundi pärast istungi algust umbusaldusavaldus toetust ei leidnud: poolt oli 15 liiget, vastuhääletajaid ja erapooletuid ei olnud. Selleks, et umbusaldus leiaks toetust, on vaja vähemalt 40 linnavolikogu liikme poolthäält.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles