Valgusfestival pakub Tallinna parkides müstikat ja tuledesära (1)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Valgusfestival 2022. aastal.
Valgusfestival 2022. aastal. Foto: Sander Ilvest

Tallinnas algab taas festival «Valgus kõnnib», mille jooksul näeb kolmel päeval linna parkides ja vanalinnas tuledesära ning imelist vaatemängu.

Seekord alustab valgus oma kõndi Tondiraba pargist, kust liigub edasi vanalinna ning Kadrioru ja Pae parki.

Tänavuse valgusfestivali teemaks on «Pimeduse värvid». Oodata on valgusinstallatsioone, muusika- ja valgusetendusi ning mänglevat tulede teekonda. Süüdatakse tuhanded küünlad ja lambid, mis tekitavad värve ja mustreid ning loovad pimedusse maagilise maailma. 

Festival avatakse Tondiraba pargis 14. septembril. «Toimuvad rulluisutajate ja tuleartistide etendused, valgussõu koos trummarite etteastega ning hobuste ballett, ja loomulikult ei puudu sealt ka valgusinstallatsioonid,» lubas abilinnapea Vladimir Svet.

Tänavu kutsus Kadrioru park ühe installatsiooni loomisel osalema ka inimesi, kes tõid kodust ära kasutuna seisvaid laelampide kupleid, mis saavad nüüd uue elu. Annetajaid oli üle Eesti ning neid annetusi saab 15. septembril Viru tänaval vaadata.

Kino Sõprus ees esitatakse vaatemängu «Suur maalritöö», Viru tornide müüridel ja Kadrioru kunstimuuseumi seintele tuuakse videoprojektsioonid ning Kadrioru paistiigil esietendub valgusetendus «Võlumets». Kavas on purskkaevude sõu koos muusika ja valgusega ning Kadrioru pargi infopunkti juures saab kuulata president Lennart Meri mõtisklusi Eesti Vabariigi presidentidest.

«Pimeduse värvide» lõpetamine on Kadriorus Luigetiigil 16. septembril kell 20.30, osalevad Tiit Kikas ja Elina Nechayeva. Pillapalu platsil näeb aga valguslavastust «Õhtu ilu».

Rohkem informatsiooni festivalist ja täieliku ajakava leiab Kadrioru pargi kodulehelt. Festival on kõigile tasuta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles