Abipolitseinikud saavad kriminalistidega koostööd teha

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Abipolitseinik.
Abipolitseinik. Foto: Arvo Meeks

Põhja prefektuur kutsub abipolitseinikud kriminaalpolitsei ridadesse vabatahtlikuks ja ootab neid appi nii kuriteopaikadel kui ka kontoripoolel.  

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre selgitas, et abipolitseinikke oodatakse eeskätt abiks näiteks sündmuskoha turvalisuse tagamisel või kinnipidamistel. 

«Abipolitseinikest on suur abi meie igapäevatöös ning kriminalistidega koos saavad nad toimetada kõikide väljakutsete juures. Näiteks sündmuskohtadel, kuhu kriminalistid jäävad mitmeteks tundideks, aitavad abipolitseinikud tagada perimeetri ja turvalisuse. Samuti saavad nad aidata otsida ja pakendada asitõendeid, talletada jälgi ja mõelda oma teadmiste ja kogemuste baasilt kaasa, kuidas konkreetne sündmus võis aset leida,» kommenteeris Tambre vastuseks küsimusele, kuidas saavad kriminalistidest sootuks teise väljaõppega abipolitseinikud omavahel koostööd teha.

Tambre loetles, et abipolitseinikke oodatakse näiteks sündmuskohale alarmsõitu tegema, avariisündmuspaika vormistama, videokaamerate salvestusi läbi vaatama või kinnipidamistel osalema. «Kuid kõige detailideni teadasaamiseks peab meie abipolitseinike meeskonnaga liituma,» märkis Tambre.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles