Uueks loodud Vana-Kalamaja tänav vajab peenhäälestust (1)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Teisipäeva hommikul jäi silma vaid üks Kotzebue tänaval keelumärgi alt läbi sõitnud auto. FOTOd: Sander Ilvest
Teisipäeva hommikul jäi silma vaid üks Kotzebue tänaval keelumärgi alt läbi sõitnud auto. FOTOd: Sander Ilvest Foto: Sander Ilvest

Põhjalikult ümber kujundatud Vana-Kalamaja tänaval Põhja-Tallinnas sujub liiklus kardetust palju paremini, kuid paar pisikest tõrvatilka meepotis siiski on.

Eilehommikune vaatlus näitas, et üldiselt kulgeb liiklus uut tüüpi tänaval normaalselt. Võrreldes esimeste päevadega, kui täielikult ühesuunaliseks muutunud tänaval kangekaelselt vales suunas sõitjaid oli üsna palju, on olukord normaliseerunud. Vaid ühest hoovist sõitis välja auto, mille juht veendus, et tee on tühi, ja sõitis paarkümmend meetrit vales suunas, et jõuda Niine tänavale.

Suurem osa lapsi saabub Gustav Adolfi gümnaasiumi majja jalgsi. Mööda Kotzebue tänavat sõitvad autod peatuvad enne Kalamaja raamatukogu ees olevat sissesõidukeelu märki, lapsed astuvad autost välja ning autod pööravad otsa ümber. Vaid üks papa otsustas «telliskivi» alt läbi sõita, oma võsuke võimalikult kooli lähedal autost välja lasta ja siis mööda Kotzebued vales suunas edasi kimada.

Need lapsevanemad, kes lähenesid autoga koolimajale mööda Vana-Kalamaja tänavat, pidasid enamasti vajalikuks peatuda keset teed ja tõkestada liiklus niikauaks, kuni laps on oma kodinad autost kokku korjanud ja kooli poole suundunud. Teised autojuhid ootasid kannatlikult, et siis sama tegevust korrata. Millegipärast ei saanud ükski laps autost välja enne, kui täpselt koolivärava ees.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles