Tallinn plaanib kolme kooli ja kuue lasteaia ehitust

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Lasteaed .
Lasteaed . Foto: Dmitri Kotjuh

Tallinna linnavalitsus esitas linnavolikogule Tallinna eelarvestrateegia aastateks 2024–2027.

Eelarvestrateegia on aluseks linna arengu suunamisel ja linna eelarvete koostamisel järgmisel neljal aastal, arvestades jätkusuutlikkust ja vastavust linna finantsvõimalustele.

Linnapea Mihhail Kõlvart märkis, et Tallinn hoiab eelarvestrateegia koostamisel konservatiivset joont, kuna siiani ei ole teada, kuidas riigi tasand kavatseb omavalitsuste tulubaasi ümber kujundada ja milliseid kohalikke omavalitsusi puudutavaid maksumuudatused on kavas ellu viia. «Tallinna tugevuseks on jätkuvalt kõrge likviidsus, mõõdukas võlakoormus ja stabiilne regulatiivne keskkond. Arvestades viimasel paaril aastal märkimisväärset hinnatõusu oleme kohanenud uute tingimustega ja üle vaadanud nii tuluprognoose kui ka teinud korrektiive investeerimisobjektide nimekirjas,» rääkis linnapea.

«Sellele vaatamata ei ole Tallinn loobunud oluliste investeeringute kavandamisest. Oleme jätkuvalt pühendunud avalike teenuste ja taristu arendamisele, mis on elanike heaolu seisukohalt olulised. Üks prioriteetsetest valdkondadest on kindlasti haridus, kus me jätkame lasteaedade ja koolide õpikeskkonna uuendamisega, kuid oluliste investeeringutega on kavas jätkata kõigis peamistes valdkondades. Halvenenud majanduskeskkond võib tingida vajaduse osade investeeringute hajutamiseks ning nende realiseerimise pikemas ajaperspektiivis,» selgitas Kõlvart.

Haridusvaldkonnas minnakse edasi koolivõrgu korrastamise ja koolihoonete tervikrenoveerimisega. Lisaks Westholmi Gümnaasiumi, Tallinna Reaalkooli ja Hiiu Kooli juurdeehitusele hakatakse projekteerima Tallinna Kivimäe Põhikooli ja Kalamaja Põhikooli juurdeehitust ning Nõmme Põhikooli. Täiendavalt on eelarvestrateegiasse lisatud Haabersti Pikaliiva asumisse uue põhikooli rajamine, Lasnamäele uue põhikooli rajamine (Martsa tn 4) ja Põhja-Tallinnasse uue põhikooli rajamine (Karjamaa tn 18). Samuti lõpetatakse Tallinna kunstikooli renoveerimine ning alustatakse huvikeskuse Kullo uue hoone ehitusega.

Eelarvestrateegias on mitmete lasteaedade ehitus ja renoveerimine. Praegu juba ehitatakse Kesklinnas Magdaleena lasteaeda, Nõmmel Männiku lasteaeda, lasteaeda Männimudila, Põhja-Tallinnas lasteaeda Maasikas ja hange on välja kuulutatud Kristiine lasteaia ehituseks. Lisaks neile on eelarvestrateegias kavandatud kuus uut lasteaeda: lasteaed Paldiski mnt 80a, Pikaliiva asumisse uue lasteaia rajamine, Kesklinna uue lasteaia rajamine, Piritale uue lasteaia rajamine (Lepiku tee 18), Manufaktuuri Lasteaia rajamine ja Lasnamäele uue lasteaia rajamine (Paasiku tn 1).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles