Kaitseväe luurekeskus sai uue ülema

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kaitseväe luurekeskuse senine ülem kolonel Margo Grosberg (paremal) andis neljapäeval üksuse juhtimise üle kolonel Ants Kiviseljale (vasakul).
Kaitseväe luurekeskuse senine ülem kolonel Margo Grosberg (paremal) andis neljapäeval üksuse juhtimise üle kolonel Ants Kiviseljale (vasakul). Foto: KARL HEINRICH ARRAS

Kaitseväe luurekeskuse senine ülem kolonel Margo Grosberg andis neljapäeval üksuse juhtimise üle kolonel Ants Kiviseljale.

Luurekeskuse uus ülem kolonel Kiviselg on olnud kaitseväes teenistuses erinevatel ametikohtadel kokku üle 25 aasta. Teda on muu hulgas autasustatud maaväe ohvitseri hõberistiga, 1. jalaväebrigaadi rinnamärgi ning Scoutspataljoni teenetemärgiga.

Kiviselja sõnul töötavad kaitseväe luurekeskuses kompetentsed ja usaldusväärsed kolleegid, kellega koos jätkab keskus eelhoiatuse ning luureinfo kogumist ja töötlemist, tagamaks olulise info jõudmine kaitseministeeriumile ning kaitseväe juhtkonnale.

Kolonel Grosberg juhtis kaitseväe luurekeskust alates 2018. aastast.

«Eriti pingelised on need olnud viimased aastad alates 2021. aasta kevadest. Vaadates tagasi sellele viimasele viiele aastale siin keskuses, siis me oleme arendanud ja jätkuvalt arendamas olemasolevaid võimeid. Keskus ei oleks täna oma arengus ja seisus kindlasti selles kohas, kus oleme, ilma selles teeniva isikkoosseisuta, partnerite, liitlaste ja sõpradeta,» ütles Grosberg.

Kolonel Grosberg on olnud vormikandjana teenistuses piirivalves kui erinevatel ametikohtadel kaitseväes kokku üle 30 aasta. Teda on muu hulgas autasustatud Kotkaristi IV klassi teenetemärgiga, Prantsusmaa V klassi riikliku teenetemärgiga, Leedu sõjaväeluure eriteenete medaliga, välisluureameti eriteenete medaliga, politsei- ja piirivalveameti teenetemärgiga, luurekeskuse teenetemärgiga, kaitseväe peastaabi teeneteristiga ning kaitseministeeriumi kuld-rinnamärgiga. 2022. aastal tunnustati kolonel Grosbergi kaitseväe aasta ohvitseri tiitliga.

Kaitseväe luurekeskus tegeleb riigisaladuse kaitsega Eesti riigis ning korraldab ja kontrollib  ka salastatud teabe kaitse nõuete täitmist kaitseväes ja Kaitseliidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles