Politsei pidas Valgas kinni 21 ebaseaduslikult riiki sisenenud inimest (1)

Ingrid Landeiro
, ajakirjanik
Copy
Politseiauto.
Politseiauto. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Politseipatrull märkas täna veidi enne kella 15 Valga bussipeatuses välismaalasi, kelle kontrollimise käigus selgus, et nad on Euroopa Liitu tulnud ebaseaduslikult. 

Nende seas oli 14 meest, viis naist ja kaks last. Kiirabi vaatas inimesed üle.

Esialgsetel andmetel tuli 21-liikmeline seltskond Eestisse Läti kaudu. Hetkel on selgitamisel, kust nad Euroopa Liitu sisenesid ja kuhu soovisid minna.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Kert Kotkas rääkis, et viimased nädalad on Lätis toonud väga suure ebaseadusliku rände surve Valgevene piiril, kus on takistatud sadu ebaseaduslikke piiriületusi. «Oleme ühenduses Läti ja Leeduga ning vahetame infot toimuva kohta. Tänast juhtumit ei saa veel kindlalt seostada olukorraga Lätis, kuid politseinikud selgitavad praegu asjaolusid ja teevad Valgas kinni peetud välismaalastega menetlustoiminguid, et teada saada nende täpne rändemarsruut,» selgitas Kotkas.

Politsei on suurendanud oma kohalolu lõunapiiril ning bussijaamades ja sadamates, mida ebaseaduslikul rändel võidakse kasutada transiidiks.

Eesti tõttab Lätile appi

Siseminister Lauri Läänemets sõnas möödunud nädalal, et Eesti saadab Lätile abijõudu, et võidelda piiril riiki tulla soovivate illegaalidega. 

«Lätlased on pöördunud Eesti poole palvega abi saada ja oleme otsustanud, et saadame Eestist Lätile piirile jõude appi. Politsei- ja piirivalveamet teeb praegu ettevalmistusi, et üksus suuruses 10–20 inimest läheks ESTPOL-8 egiidi all lätlastele appi eelkõige piiripatrulliks, aga ka massiohje võimekusega,» selgitas Läänemets.

Ka minister kinnitas, et viimastel nädalatel Läti-Valgevene piiril on olnud väga palju ebaseaduslikke piiriületusi. «Ühtepidi testib Valgevene piiririikide võimekust ja teistpidi on tegemist hübriidrünnakutega,» ütles Läänemets valitsuse pressibriifil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles