GALERII Pevkur õppusest Ussisõnad: reservväelaste motivatsioon on kõrge

Copy

Kaitseminister Hanno Pevkur kiitis esmaspäeval Rutia õppeväljakul õppust Ussisõnad väisates reservväelaste kõrget motivatsiooni.

«Õppus on jõudnud pea poole peale ja mul on väga hea meel näha, et reservväelaste motivatsioon on jätkuvalt kõrge. Aitäh kohale tulnud reservväelastele ja kõigile kaitseliitlastele ning kaitseväelastele, kes on Ussisõnu ette valmistanud ja hetkel läbi viivad, sest parim sõdur on hea väljaõppega sõdur,» ütles Pevkur. «Suur tänu ka teie kodustele ja tööandjatele, kes õppustel osalemist toetavad,» lisas Pevkur.

Rohkem kui kuu aja jooksul läbiviidava õppuse Ussisõnad käigus saavad täiendväljaõppe 10 000 maakaitsesse määratud reservväelast.

«Maakaitse suurendamine ja seeläbi kaitseväe sõjaaja koosseisu suurendamine on praeguses julgeoleku olukorras möödapääsmatu. Selle õppuse suurim väärtus lisaks oskuste värskendamisele on see, et iga rühm ja jagu läheb sinna, kus peab ka reaalselt vastutust kandma. Järgnevatel päevadel näeb meie kaitsevormis sõdureid palju liikumas Viru-, Järva ja Jõgevamaal. Usun, et inimesed tervitavad neid lahkesti,» sõnas Pevkur.

28. augustist 8. oktoobrini aset leidev õppus Ussisõnad on suurim reservväelaste väljaõpetamisele keskenduv õppekogunemine ja osalema oodatakse reservväelasi, kes määrati 2022. aasta jooksul maakaitseüksuste koosseisu.

Põhja maakaitseringkonna vastutusalas toimusid õppused 28. augustist 10. septembrini.

Reservväelasi õpetavad välja kogenud instruktorid nii Kaitseliidu maakaitseringkondadest kui kaitseväe diviisi 1. jalaväebrigaadist, kaitseväe akadeemiast ja erioperatsioonide väejuhatusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles