Naabreid häiriv Valdeku tänava krematoorium sai lõpuks kasutusloa (1)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Raku elanike üllatuseks selgus, et büroohoone asemel ehitatakse nende kodude lähedale hoopis krematoorium.
Raku elanike üllatuseks selgus, et büroohoone asemel ehitatakse nende kodude lähedale hoopis krematoorium. Foto: Sander Ilvest

Tallinna linnaplaneerimise amet väljastas Valdeku tn 113 asuvale tavandihoone-krematooriumile kasutusloa.

«Suur osa Tallinna piirkonna matustest toimub Liiva kalmistul. Antud olukorras on mõistlik, et olulised matmisega seotud teenused on kohapeal kvaliteetselt kättesaadavad,» sõnas Nõmme linnaosa vanem Karmo Kuri (SDE). «Kahetsusväärne on, et piirkonna elanike, arendaja ja linna vahel on arusaamatusi tekkinud ning osapooli rahuldavate kompromissideni pole jõutud. Elanikud on väljendanud, et nende õigusi on riivatud hoone ehitamisel ja kasutusloa väljastamisel. Tavandihoone-krematooriumi ehitanud ettevõtja leiab, et ka tema õigusi on riivatud, sest kasutusloa väljastamine on ebamõistlikult kaua aega võtnud,» lisas ta.

Tüli krematooriumi rajamise üle puhkes 2019. aastal, kui Raku asumi elanikud avastasid, et krundile, kuhu detailplaneeringu järgi pidi kerkima büroohoone, ehitatakse krematooriumi. Kohalike vastuväited olid tuhastamisel tekkivast ebameeldivast haisust ja silmatorkavast suitsust kuni isikute usuvabaduse rikkumiseni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles