Lennujaama ümbrus muutub Tallinna kesklinna oluliseks osaks

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Vaade Ülemiste järve poolt, kus esiplaanil on  ärihooned ja promenaad ning tahapoole jääb valgega kujutatud lennujaama uus peasissepääs ja uus terminalihoone. Sinisega on kuvatud lennujaama praegune terminal.
Vaade Ülemiste järve poolt, kus esiplaanil on ärihooned ja promenaad ning tahapoole jääb valgega kujutatud lennujaama uus peasissepääs ja uus terminalihoone. Sinisega on kuvatud lennujaama praegune terminal. Foto: Tallinna linnavalitsus

Tallinna linnavalitsus algatas lennujaama loodepiirkonna detailplaneeringu, mis hõlmab ligi 20 hektari suurust ala, mis jääb lennujaamast Ülemiste terminali poole.

«Tegemist on lähiaastate ühe kõige olulisema arengupiirkonnaga Tallinnas. Praegu on tegu pigem nurgataguse alaga, kuid nii lennujaama arenguplaanide kui ka Rail Balticu arengutega seoses on sinna tekkimas üks olulisemaid Tallinna väravaid. Selleks, et selle piirkonna arengut hästi kavandada, koostati juba mõne aasta eest selle ala struktuurplaan ja vastavalt sellele ongi käesoleva planeeringu lähteseisukohad ja algatamisotsus koostatud,» rääkis abilinnapea Madle Lippus (SDE).

Planeeringuala Ülemiste järve poolsesse ossa on kavandatud peamiselt büroohooned, samuti suur jalakäijate promenaad. Lennujaama praeguse terminali juurde on ette nähtud uus peasissepääs ja uus terminalihoone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles