Rongipiletite müük on küberründe tõttu häiritud (2)

Lomely Mäe
, ajakirjanik
Copy
Elroni rong
Elroni rong Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

​Elroni rongipiletite müük on piletimüügisüsteemile suunatud küberründe tõttu häiritud. Piletimüügisüsteemi pakkuja Ridango tegeleb olukorra lahendamisega, vahendab Eesti Liinirongide kommunikatsioonijuht.

«Elroni rongipiletite müük veebist www.elron.ee ja ka rongide terminalidest on häiritud, sest päeva jooksul on toimunud küberründed Ridango hallatava piletimüügikeskkonna vastu,» ütles Elroni kommunikatsioonijuht Kristo Mäe. «Piletit on võimalik osta rongist teenindajalt tasudes sularahaga. Kuniks olukorda lahendatakse ja piletit pole tehnilistel põhjustel võimalik rongist siiski osta, saab reisija sõita tasuta. Elron palub reisijatelt ebamugavuste pärast vabandust.»

Riigi infosüsteemide ametit on intsidendist teavitatud ja Elronile piletimüügisüsteemi teenust pakkuv Ridango tegeleb olukorra lahendamisega.

Ridango AS annab teada, et hetkel on küberrünnaku tõttu häiritud Elroni, pilet.ee ning teiste Ridango piletimüügisüsteemi kasutavate operaatorite piletite müük. Probleeme võib olla ka rongides piletimasinate või terminalidega. Pileti valideerimistega tõrkeid täheldatud ei ole. Ridango tegeleb aktiivselt probleemi kõrvaldamisega ning loodab süsteemi taaskäivitada nii pea kui võimalik. Ridango AS vabandab siiralt tekkinud ebamugavuste tõttu.

Riigi Infosüsteemide Ametit on intsidendist teavitatud, sõnab Ridango AS.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles