Endise riigikogulase nimel tegutseb Ukrainas 64 kahtlast firmat (8)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Viru-Nigula vallavanem ja endine riigikogu liige Einar Vallbaum ei tea enda sõnul, kuidas on Ukrainas tema nimele sattunud hulk kahtlasi firmasid, kuid ülearu ta selle pärast ka ei muretse.
Viru-Nigula vallavanem ja endine riigikogu liige Einar Vallbaum ei tea enda sõnul, kuidas on Ukrainas tema nimele sattunud hulk kahtlasi firmasid, kuid ülearu ta selle pärast ka ei muretse. Foto: Ain Liiva

Lääne-Virumaal asuva Viru-Nigula valla vanema ja riigikogu endise liikme Einar Vallbaumi nimel on Ukraina äriregistris 64 firmat, kuid Vallbaum eitab, et need kuuluvad talle või et tema neid juhib.

Vallbaum (63), kes lõpetas poolteist kümnendit tagasi Mainori ettevõtluskõrgkooli ärijuhtimise erialal, sai Ukraina äriregistri järgi enamiku nende ettevõtete ainuomanikuks juba kaks või kolm aastat tagasi. Tema nimele kuuluva äriimpeeriumi tegevusvaldkond on mitmekesine, ulatudes tootmisest ja kaubandusest põllumajanduse ja programmeerimiseni, sekka ka näiteks loomekool.

Vallbaumi nimele registreeritud ettevõtted asuvad üle Ukraina. Nende aadressid on nii Kiievis, Zaporižžjas, Mõkolajivis, Odessas kui Sumõs, samuti väiksemates linnades Dnipropetrovski, Taga-Karpaatia, Vinnõtsja, Rivne ja Volõõnia oblastis. Kaks viiendikku neist firmadest ehk kokku 26 asuvad Donetski oblastis mullu maist Vene vägede okupeeritud Mariupolis.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles