EKRE: parlamendiparteid propageerivad manduva Euroliidu väärtusi

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euro sümbol Euroopa Keskpanga hoonel Frankfurdis.
Euro sümbol Euroopa Keskpanga hoonel Frankfurdis. Foto: SCANPIX

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE), endise nimega Eestimaa Rahvaliit, võttis oma tänasel kongressil Põltsamaal vastu poliitilise avalduse, milles rõhutatakse, et Eesti riik on ummikus ning selle eest vastutavad parlamendierakonnad, mis propageerivad manduva Euroliidu väärtusi.

«Meie hinnangul on Eesti riik sisuliselt ummikus. Eesti rahva kestmajäämine, heaolu ja omariiklus on küsimärgi all. Vaja on leida pääsetee, kuidas säilitada meie riik ja rahvas, peatada üldine vaesumine, massiline väljaränne ja kõlbeline laostumine,» öeldakse avalduses.

Selle eest vastutavad EKRE hinnangul parlamendierakonnad, mis iseseisva riigi heaperemeheliku valitsemise asemel on tegelenud oma võlgade silumisega, poliitiliste liitlaste jaoks soodsate ametikohtade loomisega, manduva ja kõlbeliselt hukutava euroliidu väärtuste propageerimisega. «Puudub sisuline valik koalitsiooni ja opositsiooni vahel, võimu iseloomustab aineline ja moraalne laostumine, suuna puudus.»

«Puudub erakond, kes esindaks eesti rahvast, meie rahvuslikke huve ja traditsioonilisi püsiväärtusi. Klassikalises poliitikas mõistetav rahvuslik-konservatiivne tiib on tühi. Riigikogus ja valitsuses on esindatud parem- ja vasakliberaalsed, samuti sotsialistlikud ideed, mille kohaselt kodanik on vaid statistiline ühik või maksumaksja, parimal juhul teenuse tarbija. Ühiskond pole mitte kiivas paremale või vasakule, vaid ultraliberalismi,» leitakse konservatiivide avalduses.

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond annab valijale, kes on tüdinud sundvalikust Ansipi ja Savisaare, ida ja lääne, vasaku ja parema vahel, väljapääsu sellest võltsvalikust. «Rahvuskonservatiividena näeme Eestit tervikuna, mõistame vajadust ühiskonna tasakaalustatud ja stabiilse arengu järgi, välistamata seejuures vajalikke uuendusi või eitades vajadust olla avatud maalimale. Eriti mõistame aga, et rahvast koos tema kultuuriga kannab edasi terve ja tugev perekond ning jõukuse ja heaolu aluseks on kodumaine majandus.»

«Eesti taasiseseisvumist peeti hullumeelsuseks ja võimatuks ettevõtmiseks... Ka täna püüavad mõned jõud meid veenda kaasa minema ja leppima paratamatute protsessidega üleilmastumisest tingitud väikerahvaste ja riikide kadumisega. Meie sellega ei lepi!» rõhutab EKRE oma avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles