KRIMI Sangaste loss ja neetud raha (1)

Kadri Tammepuu
, ajakirjanik
Copy
Sangaste lossi majandava Sangaste Mõis OÜ juhatuse liige Triin Laks loodab, et suuromanikul õnnestub rahalised raskused ületada enne, kui kohtutäitur novembris lossi enampakkumisel reaalselt müüma asub.
Sangaste lossi majandava Sangaste Mõis OÜ juhatuse liige Triin Laks loodab, et suuromanikul õnnestub rahalised raskused ületada enne, kui kohtutäitur novembris lossi enampakkumisel reaalselt müüma asub. Foto: Kevin Melk

Lähikuud annavad aimu, kas rahapuuduses siplev Sangaste mõisa suuromanik leiab laenulabürindist pääsetee või läheb Lõuna-Eesti turismipärl haamri alla. Samuti selgub, kas selle mõisa oma tädipojale vangerdanud endine vallavanem peab reaalselt vangi minema.

Esmaspäeval pani Tartu kohtutäitur Oksana Kutšmei müüki unikaalse Sangaste lossi, alghinnaga 2,6 miljonit eurot. Põhjuseks Võru kinnisvarafirmale VPT Varad tasumata võlg, mida tagab 250 000 euro suurune hüpoteek.

Sangaste Mõis OÜ juhatuse liige Triin Laks selgitas, et üks võlausaldaja otsustas demonstreerida jõudu ja valis selleks kohtutäituri teenuse, kuigi eelnevalt olid neil maksekokkulepped võla tasumiseks justkui teised. Järgmisel nädalal, kui Laks taas Eestis tagasi on, otsib juhatus tema sõnul lahenduse, et veel enne, kui kohtutäitur lossi novembris reaalselt müüma asub, oleks asi selge. Laks lisas, et pole välistatud ettevõttesse uue omaniku tulek või näiteks see, et praegune omanik sinna raha juurde paneb.

Sangaste lossi majandava osaühingu teine juhatuse liige Heiki Moltsaar, kes on ühtlasi ka mõisakompleksi suuromanik kolme firma kaudu ligi kahe kolmandikuga kõigist häältest, ütles Postimehele, et tema leheveergudel ettevõtete asju ei klaari.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles