LUUBI ALL Iga päev lõpeb mitme tõuksisõitja teekond EMO arstide hoole all (5)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
15. septembril sõitis 34-aastane naine Tallinnas Vana-Kalamaja ja Soo tänava ristmikul sõiduautoga otsa elektritõukerattaga sõitnud 33-aastasele naisele, kes toimetati haiglasse.
15. septembril sõitis 34-aastane naine Tallinnas Vana-Kalamaja ja Soo tänava ristmikul sõiduautoga otsa elektritõukerattaga sõitnud 33-aastasele naisele, kes toimetati haiglasse. Foto: Taavi Sepp

Elektriliste tõukeratastega juhtuvate traagiliste õnnetuste arv on vaatamata sellele, et need pälvivad laia tähelepanu, võrreldes mullusega küll vähenenud, kuid sellegipoolest jõudis näiteks Tallinnas suvekuudel iga päev keskmiselt kolm sõitjat oma traumadega erakorralise meditsiini osakonda.

Seda õnnetust on nüüdseks näinud vist enamik: möödunud kolmapäeval kümme minutit enne kella kuut sõitsid Valga maakonnas Tõrvas 11- ja 13-aastane tüdruk ühel elektritõukerattal vastu peateel liikunud valge sõiduauto Ford parempoolset esiotsa. Löök paikas nad poolteist meetrit eemale asfaldile, kust üks tüdruk end paari sekundiga püsti ajas ja üle tee jooksis, aga teine jäi kauemaks end koguma. Siis ajas temagi end jalgele. Noorem tüdruk läks õhtul siiski koos vanematega Valga haigla EMOsse täiendavasse kontrolli.

Aga see polnud sugugi ainus elektritõukerattaga liiklusõnnetus tol päeval. Ööpimeduses oli 25-aastane mees kaotanud Tallinnas Smuuli teel oma ratta üle kontrolli ja kukkunud. Tema edasine teekond viis haiglasse. Keskpäeval kukkus Räpinas elektritõuksiga koolist koju siirdunud 11-aastane poiss, põhjuseks väidetavalt valesti valitud kiirus. Teda tohterdas kohapeal kiirabi. Hilisel pärastlõunal kukkus Narva-Jõesuus elektritõuksilt 49-aastane naine. Temagi päev lõppes haiglas.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles