Suurõppusel osalenuid kimbutasid viirushaigused (1)

Copy
Õppusel osalejad puutuvad üksteisega tihedalt kokku, ja seda mitmete päevade vältel – juba ainuüksi telkides magatakse enam kui kümnekesi.
Õppusel osalejad puutuvad üksteisega tihedalt kokku, ja seda mitmete päevade vältel – juba ainuüksi telkides magatakse enam kui kümnekesi. Foto: Kaitsevägi

Septembri saabudes on pealtnäha üleöö iga teine haigeks jäänud: koolid saadavad lapsi koju, suurõppusel otsitakse kurgurohtu ja kontorid on pooltühjad. Ometi pole ekspertide sõnul Covid-19 levik oluliselt suurenenud ega gripihooaegki alanud.

Reservväelaste õppusel Ussisõnad jäid osalejad ridamisi haigeks. «Kurk valus, köha, nohu. Meie meestel pea kõigil. Ma loodan, et pole Covid-19,» kõneles üks õppusel osalenu, lisades, et kõik järsku haigestunud mehed ööbisid ühes telgis. Tema jutu järgi oli olukord selle võrra kehvem, et ehkki haigestumisest teatati ka meditsiiniteenistusele, koroonaproovi nohu, köha või kibeda kurgu kurtjailt ei võetud.

Õppusel osalejate seas ringleb jutt ravimit palunud rühmaülemast, kellel soovitatud kuuma teed juua, sest ravimeid lihtsalt polevat. Kas tegu on ehk kommunikatsioonihäirega, jääb teadmata, sest kaitsevägi väidab reservväelase jutule sootuks vastupidist: kui keegi õppusel haigestub, on talle kaitseväe pressijaoskonna ülema Taavi Laasiku sõnul kättesaadavad käsimüügiravimid ning võimalus pöörduda meditsiiniteenistuse poole. «Viirusekahtlusega võitlejad isoleeritakse kohe ning rakendatakse vajalikke ravimeetmeid,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles