Taust Tarmo Jüristo: SALK peab tegevust jätkama (33)

Mikk Salu
, ajakirjanik
Copy
Kampaania ajal saab muuta erakondade sõnumeid, mitte nende olemust, ütleb Tarmo Jüristo. 
Kampaania ajal saab muuta erakondade sõnumeid, mitte nende olemust, ütleb Tarmo Jüristo. Foto: Sander Ilvest

Pool aastat pärast riigikogu valimisi on sihtasutusel Liberaalne Kodanik (SALK) raha koos, et jätkata tegevust veel kolm aastat. Sihtasutuse juht Tarmo Jüristo küll täpsustab, et see ei tähenda veel rahaülekandeid ega lepinguid, vaid suuremate toetajatega on jõutud arusaamisele, et tuleb edasi panna. Selleks oleks vaja laias laastus 150 000 eurot aastas.

Võimalik, et rahalise kingituse SALKile teeb ka erakondade rahastamise järelevalve komisjon (ERJK). Jüristo käis sel nädalal komisjoni ees aru andmas ja tundub (lõplikku otsust muidugi ei tea), et ERJK kaldub sinnapoole, et SALK osutas parteidele valimiskampaania ajal teenust ja parteid peaksid selle eest maksma, mis tähendab, et SALK esitab parteidele arve. «Lisaraha ikka,» muigab Jüristo, aga tõsinedes lisab, SALK selle rahaga ei arvesta – oleks loogiline, et parteid otsusega ei nõustu ja läheksid ERJK vastu kas või kohtusse.

Pärast märtsikuiseid riigikogu valimisi ja eriti pärast Eesti Ekspressis ilmunud Eero Epneri eepilist artiklit on SALK ja Jüristo omandanud müütilise kuvandi. Kellegi jaoks kangelane, kellegi jaoks manipulaator. Nemad tegid valimised, kõlab nii pooldajate kui vastaste suust. Isamaa juht Urmas Reinsalu räägib «tööstuslikul tasemel mõjutamisest».

Kommentaarid (33)
Copy
Tagasi üles