Pinged ametkondade vahel: SKA arvutaks lapsehoolduspuhkust eripensionist maha (4)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Päästjate meeleavaldus Vihula mõisa juures palkade külmutamise vastu. Siseminister Lauri Läänemets.
Päästjate meeleavaldus Vihula mõisa juures palkade külmutamise vastu. Siseminister Lauri Läänemets. Foto: Marianne Loorents

Politseinikud, päästjad ja veel paljude kutsealade inimesed saavad tervist kahjustava töö eest eripensioni. Kuid eripensioni arvestamisel ei võeta arvesse lapsehoolduspuhkusel oldud aega, mida aga tehakse üldpensioni väljaarvutamisel. Siseministeeriumi haldusalas on selline suhtumine tekitanud küsimusi, sest varem on päästjatel ja politseinikel tööstaažis arvesse võetud ka lapsepuhkusel oldud aega. 

Valitsuse pressikonverentsil neljapäeval heitis siseminister Lauri Läänemets sotsiaalkindlustusametile ette, et raskete tervistkahjustavate töötingimuste eest eripensioni arvutamisel ei võeta enam arvesse lapshoolduspuhkusel oldud aega.

Postimehele ütles Läänemets, et politseinikke ja päästjaid ei saa panna olukorda, kus nad peavad langetama valikuid staaži ja pere vahel: inimesed on arvestanud elukutse valikul väljateenitud aastate pensioniga ja teeninud Eesti riiki, tehes rasket ja tihti tervist kahjustavat tööd.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles