Tallinn kaalub Tondi-Kopli trammiliini allesjätmist

Postimees
Copy
Tramm ehitustööde keskel. Foto on illustratiivne
Tramm ehitustööde keskel. Foto on illustratiivne Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Tallinna kesklinnas Vanasadama trammiliini ehituse tõttu liinile toodud ajutine trammiliin nr 6 jätkab Tondi ja Kopli vahet sõitmist vähemalt oktoobri lõpuni, teatas linnavalitsus.

Alates oktoobrist taastub linna teatel ülejäänud trammiliiklus täielikult ning siis on saab ka täpsemaid andmed liinide täituvuse ja koormuse kohta. Esialgu kaalutakse võimalust jätkata liiniga nr ka 6 edaspidi.

Abilinnapea Vladimir Svet (KE) selgitas, ajutine trammiliin nr 6 on seni näidanud, et nõudlus Koplit ja Pärnu maanteed ühendava trammiliini järele on olemas. «Raske ennustada, kui suur osa sellest inimeste liikumisest saab nüüd kaetud tavapäraste trammiliinidega. Igal juhul analüüsime andmeid ja teeme otsuseid selle põhjal,» ütles Svet.

Küll aga käib arutelu selle üle, kas tulevikus on liini nr 6 lõpp-peatus Vana-Lõuna depoo juures või Tondil. Sveti sõnul tuleb arvestada ka sellega, milliseks kujuneb trammivõrk pärast Vanasadama trammi rajamist ja Tondi eritasandilise ristmiku ehitust.

Trammiliin nr 2 ja 4 alustasid taas tööd septembri alguses, liin nr 1 ja 3 naasevad oktoobrist. Viimati sõitis Tallinna tänavatel korraga viis trammiliini 2004. aastal, kui liinil oli Kopli ja Vana-Lõuna depoo vahel sõitnud tramm nr 5.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles