Katri Raik alustab tööd Tartu Ülikooli esindajana Ida-Virumaal (2)

Postimees
Copy
Katri Raik
Katri Raik Foto: Tairo Lutter

Alates kolmapäevast, 27. septembrist töötab Tartu Ülikooli esindajana Ida-Virumaal endine Narva linnapea Katri Raik, kelle peamised tööülesanded on arendada ülikooli tegevust Ida-Virumaal ja edendada koostööd kohalike ettevõtjatega.

Ida-Virumaa on Eestile majanduslikult ja strateegiliselt oluline piirkond, mille senise arengu keskmes on olnud keskkonda koormav põlevkivitööstus. Olukorras, kus kogu maailma majanduses otsitakse võimalusi CO2-heite vähendamiseks, tuleb Eestis vajalike muutuste elluviimiseks enim pingutada Ida-Virumaal.

Arendusprorektor Tõnu Esko sõnul on oluline, et rahvusülikool oleks õiglase ülemineku elluviimisel Ida-Virumaale ja Narvale toeks. «Meie teadlastele on koostöö Ida-Virumaa suurte tööstusettevõtetega hea võimalus teadusmahukaid lahendusi pärisellu rakendada, olgu selleks näiteks rohevesiniku tootmine, haruldaste muldmetallide eraldamine, digitehnoloogia rakendamine suurtööstuses või ühiskondlike siirdeprotsesside seire ja analüüs. See kõik aitab kaasa Ida-Viru majanduse ja tööturu sujuvale muutusele, mille eelduseks on aga ülikooli tugev side kohaliku kogukonna ning ettevõtjatega. Katri Raigi pikaajaline kogemus Ida-Virumaal loob head võimalused Tartu Ülikooli sõnumi kohalikeni viimiseks,» lisas Esko.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles