PRIISÕIDU LÕPP Bussipilet hakkab maakonnaliinil maksma 1,50 eurot (13)

BNS
Copy
Lääne-Virumaa inimesed ja maakonnaliinide vedaja
Lääne-Virumaa inimesed ja maakonnaliinide vedaja Foto: Evelin Sammel

Regionaal- ja põllumajandusministeerium tegi ettepaneku kehtestada järgmisest aastast maakondlikel bussiliinidel pileti hinnaks 1,50 eurot ja kuupileti hinnaks 20 eurot.

Ministeeriumi ühistranspordiosakond pakub variandiks kinnitada ühe sõidupileti hinnaks 1,50 eurot, kui pilet ostetakse elektrooniliselt ehk kasutades selleks sõidukaarti, millele on laaditud pileti ostmiseks raha. Kui pilet soetatakse bussist sularaha eest, siis on sõidupileti hinnaks 2 eurot.

«Mõlemad piletid kehtivad 1,5 tunni jooksul ehk ümber istudes teisele maakonnaliini bussile 1 tunni ja 30 minuti jooksul alates esmase pileti ostmisest ei ole vaja osta teist piletit,» märkis regionaal- ja põllumajandusministeeriumi ühistranspordiosakond maakondadele ning ühistranspordikeskustele saadetud kirjas.

Sõidumugavuse suurendamiseks pakub ministeerium kasutusele võtta kuupiletid ehk 30 päeva piletid, mille hind on 20 eurot ja mis kehtib kõigis maakonnaliinides välja arvatud maakonnaliinid, mida korraldab MTÜ Põhja-Eesti Ühistranspordikeskus ja kaugliinid, mis on praegu tasulised.

Regionaal- ja põllumajandusministeerium ootab ettepanekuid sõidupiletite hindade kinnitamise kohta 2. oktoobriks. Maakondades, kus praegu ei ole tasulisi maakonna bussiliine, palub ministeerium alustada eeltööga tasulisele teenindamisele üleminekuks 1. jaanuarist.

Kommentaarid (13)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles