Kaotas sõbranna silmist: metsa eksinud saarlannat otsiti kopteri, koera ja droonidega

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Seeneline metsas seenel. 
Seenemets
Foto on illustratiivne!
Seeneline metsas seenel. Seenemets Foto on illustratiivne! Foto: Marianne Loorents

Nädalavahetusel aitasid politseinikud Saaremaal metsast välja 75-aastase naise, kes oli seenel olles ära eksinud.

Laupäeva, 23. septembri pärastlõunal kella 14.40 ajal sai häirekeskus kõne naiselt, kelle sõnul oli ta Saaremaal koos sõbrannaga seenele läinud, kuid sõbranna oli Odalätsi ja Kuremetsa vahel metsas juba ligi kolm tundi kadunud. Helistaja oli püüdnud sõbrannat ise üles leida, kuid tulutult. Politsei sai helistaja käest täpsema info, kust koos metsa mindi ja alustas piirkonnas otsinguid.

«Metsa eksinud naisel oli ka endal õnneks telefon kaasas ja nii saime temaga kontakti hoida. Kammisime metsa läbi nii ATV kui ka otsingukoeraga, samuti kontrollisime otsinguala päästjate drooniga. Appi tuli ka PPA lennusalga kopter, mille meeskond naist kella 18.30 ajal märkas. Naise juurde sõitsid seejärel politseinikud ATVga ja aitasid ta metsast välja,» rääkis Kuressaare politseijaoskonna patrullpolitseinik Rünno Kurm, kelle sõnul oli naise tervisega kõik korras ja arstiabi ta ei vajanud.

Kurmi sõnul tuleb metsa minnes teha kolme asja: öelda, kuhu sa lähed, teha end nähtavaks ja võtta kaasa telefon. «Kui need asjad on tehtud, siis suure tõenäosusega leiame inimese kiiresti üles. Laupäeval metsa eksinud 75-aastase naise leidmisel oli suur abi sellest, et saime temaga telefoni teel suhelda ja samuti sellest, et tema sõbranna oskas kätte näidata piirkonna, kus naine oli. Lisaks oli hea, et naisel oli seljas helesinine jope, mis hakkas metsas hästi silma. Nii leidsimegi ta mõne tunniga ja enne pimedaks minemist üles,» rääkis Kurm.

Politsei on septembris saanud ligi 60 teadet metsa eksinud inimestest. Sel aastal kokku on selliseid teateid olnud üle 170.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles