Eesti liiklusohtlikemal ristmikul on tänavu juhtunud juba 70 õnnetust (4)

Liisa Ehamaa
, ajakirjanik
Copy
Liiklusõnnetus. Pilt on illustratiivne.
Liiklusõnnetus. Pilt on illustratiivne. Foto: Taavi Sepp

Liikluskindlustuse Fondi andmetel asub Eesti kõige liiklusohtlikum ristmik Tallinnas Kristiines, kus mullu juhtus kokku 110 liiklusõnnetust, kuid ainuüksi tänavu esimese üheksa kuuga on õnnetuste arv juba 70.

Liiklusjärelevalvekeskus jagas täna sotsiaalmeedias, et 41 protsenti õnnetustest moodustavad reastumisel tehtud kokkupõrked kõrvalreas liikujaga, 37 protsenti tagant otsasõidud ning 6 protsenti kokkupõrked ristuval teel liikujaga.

Juhtidele pannakse südamele, et liigeldes tuleb valida sobiv sõidukiirus ning jätta ruumi nii enda kui ka teiste eksimustele. 

Kristiine ristmik.
Kristiine ristmik. Foto: Facebook/Liiklusjärelevalvekeskus

Kuidas ületada ristmik turvalisemalt?

  • Ristmik on pindalalt suur, üritades veel kollase/varase punasega üle lipsata, võib mõni kiirem ristuvalt teelt juba rohelisega startida ja nii oled leidnud uue, mitte just kõige sõbralikuma tuttava.
  • Rohelisega startides veendu, et kõik ristuval teel liikujad on jõudnud ristmiku ületamise lõpetada. Sina ei tea, millise tulega teine liikleja ristmiku ületamist alustas, seega ei tasu ka jõuga oma õigust taga ajada. Liiklusõnnetuse korral võid süüdlaseks jääda ka sina, kuigi alustasid ristmiku ületamist lubava tulega. LS § 58 lg 2 Foori lubava tule süttimisel peab juht andma teed juhile, kes lõpetab ristmiku ületamist ja veel sõiduteel olevale jalakäijale.
  • Pööret sooritades jälgi eelnevalt liiklusmärke, pöörde ajal teekattemärgiseid ja hoia silm peal ka kõrval liikujatel. Pöörde ajal ei ole reavahetus keelatud, kuid manöövrit sooritades pead just sina veenduma manöövri ohutuses.
  • Liikudes kesklinnast Õismäe suunas, ole eriti tähelepanelik sõidurida vahetades.

Allikas: Liiklusjärelvalvekeskus

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles