Priisõit maakonna bussiliinidel saab läbi, ehkki transpordireform tuleb alles aasta pärast (16)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Põlva-Võru bussi peale minejad.
Põlva-Võru bussi peale minejad. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Kuigi valitsus alles ootab regionaalminister Madis Kallaselt (SDE) liikuvus­reformi ning asjakohast analüüsi, langetati üleeile otsus maakonnaliinide tasuta ühistranspordi kaotamise kohta. «Kui on korralik teenus, võib ka piletitulu olla vastav ja soliidne,» ütles rahandusminister Mart Võrklaev (RE) Postimehele.

Esialgu räägiti piletist, mis hakkaks maksma 1,5 eurot ja millega saaks sõita poolteist tundi sõltumata teekonna pikkusest ja ümberistumiste arvust.

Regionaalminister Kallase kinnitusel läheb tuleva aasta jaanuarist neis maakondades, kus tööealistele on ühistransport praegu tasuta, see tasuliseks, kuid pileti hinnas pole veel siiski kokku lepitud. «Arutelud ootavad ees oktoobrikuus ja praegu ei saa konkreetset hinda öelda. Suurusjärk peaks oleme seal kandis, et me ei peletaks inimesi ühistranspordist eemale, kuid samas saaksime juurde vahendeid selle arendamiseks,» selgitas Kallas. «Meie soov on, et inimesed eelistaksid kuupileteid, sest sel juhul on lihtsam müügiprotsessi läbi viia. Minu meelest võiks hind olla 1,5–2 eurot üksikpileti ja 20–30 eurot kuupileti eest. Niiviisi võiks see protsess startida. Kas sellest piisab või on tulevikus vaja eri tsoone, need arutelud ootavad ees. Tasuta ühistranspordi lõpuni on jäänud kolm kuud, nii et punaseid jooni ei tohiks maha panna. Selle asjaga ei saa kiirustada ega peagi kiirustama.»

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles