Ka Neeme Väli liikus Keskerakonnast Isamaasse (10)

Postimees
Copy
Neeme Väli
Neeme Väli Foto: Sander Ilvest

Keskerakonnast lahkunud kindralmajor Neeme Väli liitub Isamaaga.

Sarnaselt Väliga on Keskerakonna kongressi järel Isamaasse siirdunud Tõnis Mölder ja Jaanus Karilaid.

Reservis olev Väli leiab, et pole õige Eestis ja mujal maailmas toimuvat mugavalt diivanil istudes pealt vaadata. «Õhku kirjutatud ja õigusliku katteta riigieelarve, milles raudtee ja laevad segi aetakse, vurrina tiirlev moraalikompass, riigi antud lubaduste tagasivõtmine on vaid mõned näited koalitsiooni käitumismustrist. Valitsuse tegevus näeb välja nagu sõit Ameerika mägedel, mida kogu Eesti rahvas on sunnitud kaasa tegema. Oma riik ei ole vagun, mida saab peatada, et maha minna,» ütles Väli.

Tema sõnul on praeguses julgeolekuolukorras vaja selget ja arusaadavalt sõnastatud eesmärki ning sihipärast tegevust, mis pakuks alternatiivi koalitsiooni rabistamisele. «Minu hinnangul suudab Isamaa seda alternatiivi pakkuda ja selle tõttu otsustasin erakonnaga ühineda. Jätkuvalt on minu raskuspunktiks julgeolekupoliitika ja riigikaitse,» ütles Väli.

Möödunud nädalal teatas Väli, et lahkub Keskerakonnast, kuna erakonna liidriks valitud Mihhail Kõlvarti nimi on läbi käinud kaitsepolitseiameti aastaraamatust ja Keskerakonna uus suund on vastuolus tema väärtuste ja põhimõtetega.

Neeme Väli on Eesti sõjaväelane, auastmelt kindralmajor. Väli on 2022. aastast Keskerakonna liige. Ta kandideeris 2023. aasta valimistel riigikokku, kogus Hiiu-, Lääne- ja Saaremaal 159 häält ning ei osutunud valituks.

Kommentaarid (10)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles