Kallase tagasiastumist toetab jätkuvalt kaks kolmandikku inimestest (15)

BNS
Copy
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: Madis Veltman

Ühiskonnauuringute Instituudi tellitud värskest küsitlusest selgub, et 66 protsendi vastajate arvates peaks peaminister Kaja Kallas tagasi astuma.

Seoses Kallase abikaasaga seotud idavedude skandaaliga on Ühiskonnauuringute Instituut küsinud neljal korral, kas peaminister peaks skandaali tõttu ametist tagasi astuma. Uuringus päriti, kas vastaja arvates peaks Kaja Kallas peaministriametist tagasi astuma. 27 protsenti vastas, et ei pea või pigem ei pea, 66 protsenti vastas sellele küsimusele jah või pigem jah ning seitsmel protsendil vastajatest puudus arvamus.

Erakondliku eelistuse järgi peab Kallase tagasiastumist vajalikuks 98 protsenti EKRE toetajatest, 92 protsenti Keskerakonna toetajatest, 91 protsenti Isamaa toetajatest ja 57 protsenti SDE toetajatest. Eesti 200 toetajatest arvab 45 protsenti, et peaminister peaks tagasi, ning 45 protsenti, et ei peaks.

Reformierakonna toetajatest arvab vaid üheksa protsenti, et Kallas peaks tagasi astuma, ning 85 protsenti, et ei peaks.

Alates augusti lõpust tehtud nelja küsitluse tulemused näitavad, et Kallase tagasiastumist toetavate inimeste osakaal on olnud 66 protsendi ehk kahe kolmandiku juures või natuke üle selle.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles