Kuressaares vajus inimene läbi jää

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merejää.
Merejää. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Täna kell 13.42 teatati, et Kuressaare jahisadamas on inimene vajunud läbi jää, välja sõitnud päästjad otsisid inimest pinnaltpäästevarustusega, kuid inimest ei leitud, hiljem võttis elus ja terve mees ise politseiga ühendust

Lisaks päästeteenistusele saadeti õnnetuspaika politsei ja piirivalve, politsei kutsus inimese otsinguteks välja tuukrigrupi, rääkis Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Viktor Saaremets Postimees.ee'le ning lisas, et enne tuukrigrupi kohalejõudmist päästjail läbi jää vajunud isikut leida ei õnnestunud.

Kell 13.54 sai politsei häirekeskuselt teate, et  Kuressaare jahisadama juures on vette kukkunud inimene. Jääle oli jäänud ka kindapaar, mille järgi võis oletada, et tegu on meesterahvaga, vahendas Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Politsei vaatas läbi kõige lähemal asuva asutuse turvalindi, millelt oli ka näha, et uisutaja vajub läbi jää. Kohale kutsuti tuuker, kes vaatas läbi jää aluse lähiümbruse, kuid seda tulemusteta. Otsingud lõpetati kella 18 paiku.

Juba mõne aja pärast helistas politsei lühinumbrile 1955. aastal sündinud meesterahvas, kes väitis end olevat otsitav isik.

Veendumaks, et tegu on sama isikuga võrreldi turvalindi salvestist ja meesterahva ütlusi ning tuvastati, et tegu on otsitava inimesega.

Päästeteenistus tuletab meelde, et viimase nädala külmadest ilmadest hoolimata ei pruugi jääkate olla igal pool piisava paksusega ning veekogu jääle minek ei ole kunagi 100 protsenti ohutu.

Jää paksus ja tugevus on sama veekogu piires väga erinev ning jäätingimused võivad muutuda tundidega. Eriti tähelepanelikud peaks olema lapsevanemad.

Lapsi tuleb hoiatada tundmatus kohas jääle minemast. Uisutamiseks ja liulaskmiseks on ohutud veekogudele rajatud avalikud liuväljad, kus jää kontrollitud ning täiskasvanud lapsi jälgimas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles