Kaja Kallas valiti Euroopa aasta liberaaliks (71)

BNS
Copy
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Euroopa Liberaalne Foorum valis Eesti peaministri Kaja Kallase (RE) aasta liberaaliks. Auhinnaga tunnustatakse inimest, kes on tugevalt seisnud liberaalsete väärtuste eest.

Auhinna andis üle Belgia peaminister Alexander De Croo.

Tänukõnes meenutas Kallas, et advokaadina töötades puutus ta tihti kokku ebaõiglusega. «Suured teevad liiga väikestele, väikesed aga kasutavad kurjasti ära enda õigusi või koopereeruvad suurte vastu. Soov muuta ühiskonda õiglasemaks oli põhjus, miks otsustasin poliitikasse tulla,» rääkis Kallas.

Ta lisas, et maailm on palju muutunud võrreldes selle ajaga, kui tema 13 aastat tagasi poliitikasse tuli. «Nüüd ei tule meil võidelda ainult õigluse, vaid ka vabaduse eest. Venemaa rünnak Ukraina vastu on rünnak vabaduse ja demokraatia vastu,» ütles Kallas.

«Öeldakse, et vabaduse hinda mõistad, kui see on ära võetud. Minu vanavanemad jäid oma vabadustest ilma. Mina sündisin Nõukogude okupatsiooni ajal ehk olen sellest põlvkonnast, kes on elanud ilma vabaduseta. Seetõttu oskan hinnata vabadust, mis meil on, ega võta seda enesestmõistetavana. Sõda Ukrainas näitab, et vabadus ei olegi enesestmõistetav,» sõnas peaminister.

Kommentaarid (71)
Copy
Tagasi üles