Prügikoristusfirma prahistab linnavalitsuse teadmisel ise Kohtla-Järve tänavaid (2)

Anastasiya Tido
, portaali Rus.Postimees ajakirjanik
Copy
Kohtla-Järve linnnavalitsuse Facebooki lehele riputatud fotodelt on näha, et mais toimunud koristustalgutel askeldasid linnaametnikud otse ebaseaduslike tänavaprügi hunnikute kõrval.
Kohtla-Järve linnnavalitsuse Facebooki lehele riputatud fotodelt on näha, et mais toimunud koristustalgutel askeldasid linnaametnikud otse ebaseaduslike tänavaprügi hunnikute kõrval. Foto: Facebook

Ettevõte, mis peaks tegema korda Kohtla-Järve taristu ja viima ära puhastusjäätmed, reostab ise nendega linnale kuuluvat maad. Linnaametnikud on olukorraga kursis, kuid maksavad firmale edasi.

Kohtla-Järve linnaametnikud ja Rus.Postimehe toimetus said juuni lõpus kirja inimeselt, kelle väitel ladustas Ida-Virumaal heakorra- ja koristustöödega tegelev OÜ N&V Kohtla-Järvel mitmes kohas ebaseaduslikult ohtlikke tänavapuhastusjäätmeid. Kirjale olid lisatud olukorrast tunnistust andvad fotod. Toimetus selgitas põhjaliku uurimise tulemusena välja, et jutt ebaseaduslikest prügimägedest vastab tõele ja lisaks esineb Kohtla-Järve koristustöödel muidki rikkumisi, mille elanikud kinni maksavad.

Töölepingu järgi on suvised koristus- või pühkejäätmed liiv sõiduteelt, lehed, peenkillustik, oksad, muruniidujäätmed ja väike praht. Kuna kokku kogutud materjal sisaldab tervisele ohtlikke aineid, peab ettevõte täitma selle utiliseerimise nõudeid ning viima rämpsu prügilasse. OÜ N&V töötajad toimetasid aga jäätmed Järvele kardiraja territooriumile, mis kuulub linnale, ja Ahtmes Salu tänavale, laadisid seal maha ja tasandasid pinna traktoriga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles