Riigikohus: Tartu abilinnapäid äraostetavaks nimetanud prokurör väljendus õigusvastaselt

Copy
Riigikohus leidis, et Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokurör Margus Gross väljendus pressikonverentsil õigusvastaselt, kui nimetas altkäemaksus kahtlustatavaid Tartu abilinnapäid Artjom Suvorovit (vasakul) ja Valvo Semilarskit (paremal) äraostetavaks.
Riigikohus leidis, et Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokurör Margus Gross väljendus pressikonverentsil õigusvastaselt, kui nimetas altkäemaksus kahtlustatavaid Tartu abilinnapäid Artjom Suvorovit (vasakul) ja Valvo Semilarskit (paremal) äraostetavaks. Foto: Sille Annuk

Riigikohtu halduskolleegium leidis täna avalikustatud otsuses, et Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröril Margus Grossil ei olnud alust nimetada altkäemaksus kahtlustuse saanud kaht Tartu abilinnapead Artjom Suvorovit ja Valvo Semilarskit äraostetavaks. 

Siiski ei pidanud riigikohus vajalikuks mõista Suvorovile ja Semilarskile prokuröri 2017. aastal öeldud sõnade tõttu tekkinud kannatuste hüvitamiseks hüvitist.

Politsei pidas kaks Tartu endist abilinnapead Artjom Suvorovi ja Valvo Semilarski kinni 18. oktoobril 2017 ning nad said kahtlustuse kriminaalasjade eest, mis polnud omavahel seotud. Mõlemat meest kahtlustati muu hulgas ka altkäemaksu võtmises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles