Endine riigiprokurör Denis Tšasovskih asub tööle advokaadibüroos

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Riigiprokurör otsustas ühtäkki prokuratuurist lahkuda ja liituda advokaadibürooga.
Riigiprokurör otsustas ühtäkki prokuratuurist lahkuda ja liituda advokaadibürooga. Foto: Ellex Raidla

Hiljuti riigiprkuratuurist lahkunud endine riigiprokurör Denis Tšasovskih liitus advokaadibürooga Ellex Raidla. Riigiprokurörina tegeles Tšasovskih viimati Mailis Repsi ja Tallinna Sadama kohtuasjadega.

Ellex Raidla partneri Marko Kairjaki sõnul on Denis Tšasovskih olnud üks silmapaistvamaid riigiprokuröre võitluses korruptsiooni- ja majandusalaste rikkumistega. «Ta on hea kolleeg, aus ning otsekohene prokurör, kellega on koostöö alati sujunud,» ütles Kairjak. «Kuna Denis oli prokuratuurist lahkumas, oli varasema hea töökogemuse pealt ühiste huvide ja eesmärkide leidmine kerge.»

Kogenud süüdistaja tegevusvaldkondadeks saavadki erasektoris peamiselt korruptsiooni ennetamine, majandusalased rikkumised ja maksumenetlused.

Marko Kairjaki sõnul ei saa ega hakka Denis Tšasovskih tegelema asjadega, millega tal on juba varem olnud kokkupuude riikliku süüdistaja esindajana. «Järgime seda üheskoos hoolega, et tema edasises töös ei tekiks huvide konflikti ning astume samme selle maandamiseks.»

Denis Tšasovskihi sõnul on rahvusvaheliselt tunnustatud Ellex Raidla advokaadibüroo meeskonnaga liitumine talle kui karistusõiguse ja kriminaalmenetluse asjatundjale suurepärane võimalus areneda mitmekülgselt ja kasvatada oma erialast kompetentsi veelgi. «Soovin advokatuuri liikmeks saades panustada ka õiguse arengusse ning seista menetlusosaliste õiguste eest keerukates õigusvaidlustes,» ütles Denis Tšasovskih.

Denis Tšasovskih on esitanud avalduse advokatuurile tema vastuvõtmiseks vandeadvokaadina.

Augusti lõpus teatas prokuratuur, et näiteks Tallinna Sadama ja Mailis Repsi juhtumites süüdistaja rollis olev Tšasovskih on otsustanud prokuratuurist lahkuda. «Nii kogenud ja väga heade teadmistega prokuröri lahkumine esitab organisatsioonile kahtlemata väljakutse, kuid prokuratuur tagab tema menetluses olevates kriminaalasjades ka edaspidi riikliku süüdistuse esindamise, » sõnas prokuratuuri avalike suhete nõunik Kauri Sinkevicius.

Tšasovskih ise kommenteeris otsust, et kaheksa aastat tagasi prokuratuuri saabudes tundis ta samuti, et tööelu vajab muudatust. Samamoodi tundis ta ka nüüd. «Prokuratuurist lahkumise järel kavatsen kindlasti mõned nädalad puhata ja uusi võimalikke väljakutseid rahulikult kaaluda. Sel korral kaalun avaliku sektori kõrval ka erasektoris töötamist,» ütles ta juba siis.

Prokuratuuris töötatud aja jooksul oli Tšasovskih Lääne ringkonnaprokuratuuri abiprokurör, riigiprokuratuuri abiprokurör, Põhja ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör ja riigiprokurör.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles