Parvlaev Regula tuleb Saaremaa ralliks taas liinile

Lomely Mäe
, ajakirjanik
Copy
Parvlaev Regula.
Parvlaev Regula. Foto: Tairo Lutter

Saaremaa rallist tingitud suurema liikluse tõttu tehti regionaal- ja põllumajandusministeeriumile ettepanek tuua parvlaev Regula lisareisideks liinile 5.-8. oktoobril 2023. Ministeerium selle ettepaneku ka kinnitas.

«Eeldame, et nädala lõpp tuleb Saaremaa liinil väga tihe, eriti peale uudist, et Saaremaa ralli kodurajal on sõitmas ka maailmameistrid Ott Tänak ja Robert Virves. Ilmselt on suurim nõudlus ülesõiduks pühapäeval, 8. oktoobril, kui nii rallil osalejad kui ka fännid asuvad tagasiteele mandrile,» sõnab TS Laevade teenindus- ja kommertsvaldkonna juht ja juhatuse liige Katrin Aron.

«Reisiparvlaev Regula on mehitatud ja valmis sõiduks. Suve jooksul (1.juunist kuni 17.septembrini) tegi Regula kokku 474 lisareisi ja on heas vormis,» lisab Aron.

Veel lisab Aron, et tänaseks on TS Laevade viimase 12 kuu reisijate arv taas ületanud taas 2,4 miljoni piiri. Viimati juhtus nii vahetult enne koroonapandeemiat, 2020. aasta veebruaris. Viimase 12 kuu jooksul (2022. oktoober – 2023. september) on TS Laevad kahel liinil kokku teenindanud 2 401 700 reisijat ja viinud üle mere 1 127 100 sõidukit. Sama perioodi sõidukite arv on samuti rekordiline, ületades 2021. aasta taset 2% (1 099 643 sõidukit).

«Taaskord ei saa suursaari kiitmata jätta, kelle korraldatud üritused annavad põhjust saari külastada ka suvehooaja välisel ajal,» lisab Aron.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles