Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit

Vatsla küla sai viis aastat armuaega (1)

Copy
Praegu on Harku karjäär Vatsla küla äärmistest majadest umbes poole kilomeetri kaugusel ning selle mõju tunnevad külaelanikud iga päev.
Praegu on Harku karjäär Vatsla küla äärmistest majadest umbes poole kilomeetri kaugusel ning selle mõju tunnevad külaelanikud iga päev. Foto: Taavi Sepp

Nii riigi keskkonnaamet kui Saue vald ütlevad, et Harku Karjäärile ilmselt ei anta luba Vatsla küla poole laieneda, kuid ettevõte taotleb ikkagi seal maavarade uuringuks luba, sest seadus uurimist ei keela.

Harjumaal Saue vallas tahab Harku lubjakivikarjäär laieneda Vatsla külani, nii et karjääri piir jääks küla äärmistest majadest umbes seitsme meetri kaugusele. Hiljuti tutvustati külaelanikele kaevandusloa jaoks vajaliku keskkonnamõjude hindamise (KMH) programmi ning seal kujunes arutelu oluliseks osaks see, et juba praegu elavad paljud külaelanikud taluvuse piiril, kannatades nädala sees lõhkamist ja muud müra. Nädalavahetustel, kui lõhkamine on keelatud, ajab hulluks vahetpidamata müra tekitav hüdrovasar. Kui praegu 500 meetri kaugusel asuv karjäär veel lähemale tuleks, oleks päris põrgu lahti.

Tagasi üles