Tanel oli Eesti sõdur hästi suure tähega

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Tanel Kriggul (keskel) kevadel lahingute ajal Bahmuti kaitsmisel. Sõdurite selja taga Eesti toetajate, United Delivery Missioni antud maasturiga Land Rover. 
Tanel Kriggul (keskel) kevadel lahingute ajal Bahmuti kaitsmisel. Sõdurite selja taga Eesti toetajate, United Delivery Missioni antud maasturiga Land Rover. Foto: Erakogu

Ukraina sõjas hukkunud Tanel Krigguli iseloom oli juba selline, et ta lihtsalt pidi ukrainlastele appi minema.

Ukraina sõjas hukkunud sõdur Krigguli kohta ütles tema endine komandör Ukraina võõrleegionis kutsungiga T-Bone, et ta oli esimene mees lahingus. «Mees, kes kunagi ei astunud tagasi.»

«Eestlased hoiavad oma lippu (sõjas) väga kõrgel. Nad on kogemustega ja julged vennad,» rääkis T-Bone. «Tanel on parim näide. Ta on üks paremaid sõdureid. Eesti sõdur hästi suure tähaga.»

T-Bone teab, mida räägib. Ta ise on Ukrainas sõdivatest eestlastest üks kõige kogenumaid. Ukrainlaste võõrleegioniga ühines ta juba eelmise aasta kevadel. Ta on sõdinud koos mitme eestlasega. Kui aastaid Eesti kaitseväe eliitüksuses Scoutspataljonis teeninud Tanel eelmise aasta detsembris Ukraina kaitsjatega ühines, oli T-Bone mitu kuud tema komandör.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles